1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kılıçdaroğlu'nun masasındaki rapor: Yüzde 26'nın nedenleri
Kılıçdaroğlu'nun masasındaki rapor: Yüzde 26'nın nedenleri

Kılıçdaroğlu'nun masasındaki rapor: Yüzde 26'nın nedenleri

İl ve ilçe teşkilatlarından seçim sonrası rapor isteyen CHP lideri yüzde 26'nın nedenleri üzerinde çalışıyor..

A+A-

CHP'nin yüzde 26'da kalmasıyla ilgili raporlar: ''MHP'ye oy kaydı, para azdı, muhalifler aleyhte çalıştı, yeni CHP anlatılamadı.''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 12 Haziran seçimlerinde partisinin aldığı yüzde 26'lık oy oranlarının nedenlerini öğrenmek için il ve ilçe teşkilatlarından istediği raporların bir kısmı partiye ulaştı.

Raporlarda oyların MHP'ye kaydığı, muhaliflerin aleyhte çalıştığı, maddi yetersizlik ve 'yeni CHP'nin' iyi anlatılamaması gibi nedenler sıralandı.

70'E YAKIN RAPOR GENEL MERKEZDE

Radikal'in haberine göre; Genel merkeze ulaşan 70'e yakın il raporunda 4 temel sorunun altı çizildi. Bugün MYK'da ele alınacak raporlarda ilk tespit örgütlerdeki maddi imkânsızlıklar nedeniyle iktidar partisinin imkânlarıyla baş edememesi oldu. Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinden gelen raporlarda oyların MHP'ye gittiği belirtildi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da asker olarak görev yapan seçmenin "MHP baraj altında kalmasın" diye oylarını bu partiden yana kullandıkları dile getirildi. Raporlardaki önemli bir diğer tespit ise yeni CHP yönetimine tepkili muhaliflerle, milletvekili aday adayı olup liste dışı kalan partililerin seçimlerde çalışmadıkları, bazılarının da aleyhte propaganda yaptıkları oldu. Örgüt, "Muhaliflerden bir kısmı oy bile kullanmadı" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK MESAJLARI

Raporlarda Kılıçdaroğlu'na destek mesajları da yer bulurken, CHP'nin yeni söyleminin partinin yaşlılarına iyi anlatılamadığı bu nedenle, özellikle hazırlanan raporların bu kesimce iyi özümsenemediği tespiti de yer buldu. Muhaliflerin ise partiyi kurultaya götürmek için yürüttükleri çalışmalar devam ediyor. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal dün Meclis'teki odasında yakın kurmayları ile biraraya geldi. Gündem metni tamam Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Mahmut Yıldız ve Şerif Ertuğrul'un da katıldığı toplantıda, bugün delegelerin imzasına sunulacak kurultay gündem metnine son şekli verildi. Genel başkan seçiminin yer almadığı kurultay gündem metninde, '80 kişilik parti meclisi seçimi' maddesi yer alıyor. Öte yandan CHP tüzüğüne göre, noter huzurunda alınacak ilk imzanın atıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde 625 imzanın toplanması gerekiyor. Bu nedenle muhalifler yaptıkları görüşmelerde yeterli imza sözü almadan resmi imza toplama çalışmasını başlatmak istememişlerdi.

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.