1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısı konuşması
Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu: Tehdide, şantaja asla boyun eğmeyeceğiz..

A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubu konuşmasında Ak Parti'li Elitaş'ın 15 Temmuz restine cevap verdi. Gerekçelerini 16 maddede toplayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şantaja ve tehdide asla boyun eğmeyeceklerini söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun parti grubundaki 16 maddelik konuşması:

1-Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Milli irade mücadelesi veriyoruz. Milli iradenin önündeki engellerin kaldırılması için bir mücadele veriyoruz.

2- Hiç bir yasal engel yok; ne anayasada ne ceza yasasında hiç bir engel yok. Kalkmadığı zaman Türkiye bir demokrasi ayıbıyla başbaşa kalmış olur.

3- CHP Türkiye'ye çok partili sistemi getiren partidir. O nedenle milli iradenin ayaklar altına alınmasına asla izin vermeyeceğiz.

4-Tarafsız yargı olmalıdır. Hiç kimsenin yargıya telefon etmesini istemeyiz böyle bir talebimiz de olamaz.

5- CHP her vatandaşın verdiği oya saygılı olduğu için bu tavrı sergiliyor. Bir vatandaşın oyu bile bizim için çok önemlidir.

6-CHP olarak şunu çok açık ve net olarak söylüyoruz, kendi yurttaşının oyuna sahip çıkamayan bir parti demorkasiye de temel hak ve özgürlüklere de milli iradeye de sahip çıkamaz.

7-CHP Türkiye Cumhuriyetleri hükümetlerinin imzaladığı sözleşmelere saygı duyar. Anayasanın 90. maddesinin uygulanmasının hayata geçirilmesini bekliyoruz. 90. maddenin gereğini yerine getirmek zorundayız.

8-CHP, insan haklarını ve demokrasiyi her yerde ve her zaman savunuruz.

9-CHP seçme ve seçilme hakkını askıya alan uygulamalara karşı çıkar.

10-CHP parlamentonun işlevini el kalıdırıp indirmek olarak görmemektedir. Yürütme ortanının her dediğini koşulsuz olarak yapan bir parlamento sağlıklı bir parlamento değildir. CHP yürütmenin yasamaya ve yargıya müdahalesine karşı çıkar..

11-Milletvekillerinin hapishanede tutuklu kalmasını ve gelip yemin etmemesini bir demokrasi ayıbı olarak görür. Her türlü yasal prosedüre uygun olarak seçilen milletvekillerinin hapiste tutulmasını hangi vicdanla bağdaştıracağız.

12-Hiç bir hüküm giymemiş siyasetçilerin tutuklu kalmasını eleştirmeyen siyasileri de şiddetle kınıyorum.

13-Tutuklu vekillerin afedilmesiniş istemiyoruz, İsteğimiz milletin seçtiği kişilerin gelip yemin etmesidir. Meclis Genel Kurulu'nda Mustafa Kemal'in sözü var: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü var. Biz o sözün arkasındayız. Şimdi bu hak kayıtlı ve şartlı olmaya başladı. Bizim mücadelemiz budur.

14- Masumiyet karinesi insanlık tarihinin en büyük kazanımlarındandır. Kimse yargı kararı olmadıkça suçlanamaz. Mevcut durum bu hakkın en ağır ihlalidir. Yani masumiyet karinesi bizim temel ilkelerimizden birisidir.

15- CHP 24. yasama döneminin bağımsız olmayan yargının kararları nedeniyle haklı tutumunu sürdürecektir. Biz hiç bir zaman hiç bir yerde sorun yaratan parti olmak istemiyoruz. Tam tersine dünyanın ilgisi burada. Sağduyulu düşünen bütün yurttaşlarımıza da seslenmek istemiyoruz. Biz sokakta yürüyen vatandaşın da güvencesi olsun istiyoruz. Daha dün 3 milletvekili daha tutuklanacak diyen bir Ak Partili vekil varsa onların karşısında kaya gibi duran bir CHP olacağız.

Mevcut hukuk sistemi içerisinde yarın sabah iki gizli tanığın ifadesiyle herkes gözaltına alınabilir. Aylarca içeride kalır. Gizlilik kararı da alırsınız avukatı dahi ne olacağını bilemez. O özel yetkili mahkemler birilerinin özel mahkemleridir.

16. CHP Türkiye'nin itibarının sadece içeride değil dışarıda da bozulmaması için tüm çözüm önerilerinin konuşulabileceğini deklere eder.

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.