1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kızılay'ın çehresi değişiyor
Kızılay'ın çehresi değişiyor

Kızılay'ın çehresi değişiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dev bir projeyle Başkentin kalbi Kızılay’ı çirkin görüntülerden kurtararak, çehresini değiştirecek

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dev bir projeyle Başkentin kalbi Kızılay’ı çirkin görüntülerden kurtararak, çehresini değiştirecek. Sıhhiye’den Kuğulu Kavşağı’na kadar tarihi değeri bulunmayan 120 binanın dış cephesi, masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanarak, fiblo beton ile kaplanacak, tarihi değeri bulunan kamu binaları restore edilerek, özel bir aydınlatma ile ışıl ışıl bir görünüm kazanacak.

Dış cephe kaplama ve ışıklandırma ile ilgili alternatifler çok yakında Kızılay esnafı ile paylaşılacak.

Binaların dış cephe yenilenmesi ile binaların değerinin yüzde yüz artacağını dile getiren Başkan Gökçek, Kızılay’ın eski cazibesine yeniden kavuşarak, modern bir kent merkezi haline geleceğini ifade etti.

Küçük bir kasabadan Başkent’e uzanan yolculukta Ankara’da yeni bir yaşam alanı olarak tasarlanan Kızılay, tabela kirliliği, yıpranan dış cepheler, derme çatma yapılar ile zaman içerisinde eski cazibesini kaybetmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi bu soruna neşter vurarak, Kızılay’ı eski parlak günlerine döndürecek dev bir projeye daha imza atıyor.

Kızılay’ı Sıhhiye’den Kuğulu Kavşağı’na kadar modern bir görünüme kavuşturacak proje hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, “Tarihi değeri olmayan 120 binanın dış cephelerini ömrü oldukça uzun fiblo beton kullanarak kaplayacağız. Binalar baştan sona giydirme ve ışıklandırmayla tertemiz bir görünüme kavuşacak. Bununla ilgili farklı alternatifler hazırlıyoruz. Çok yakında Kızılay esnafı ile bu seçenekleri paylaşıp, en çok beğenileni hayata geçireceğiz ” diye konuştu.

Atatürk Bulvarı üzerindeki 120 binanın öncelikle kalıplarının çıkarılacağını belirten Gökçek, daha sonra bu kalıplara uygun kaplama malzemesi üretileceği bilgisini verdi. Fiblo betonun yaklaşık 50 yıllık ömrü olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Çok çeşitli kaplama malzemeleri var ama onlar kısa sürede 5 ya da 10 yılda değerini kaybediyor. Biz bunun için en uzun ömürlü ve pahalı olan fiblo betonu tercih ettik” dedi. 

- “BİNALARIN DEĞERİ YÜZDE YÜZ ARTACAK”

Bina sahiplerinden ya da kiracılardan bu hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep edilmeyeceğinin de altını çizen Başkan Gökçek, “Kaplama yapıldıktan sonra binaların değeri, abartmıyorum, en az yüzde yüz artacak. Biz buna karşılık, Kızılay’ın çirkin görüntüsünün temizlenmesi, yeniden eski günlerine kavuşması, Ankara’nın turizm potansiyelinin artması için vatandaştan herhangi bir bedel talep etmeyeceğiz” dedi.

Dış cephe kaplaması yapılacak binalarla ilgili bilgi veren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Eski Orman Bakanlığı olan yeni TBMM ek binası, Bayındırlık Bakanlığı, Yargıtay binası gibi kamuya ait tarihi değeri olan binalar önce restore edilecek, sonra aydınlatılarak ışıl ışıl bir görüntüye kavuşturulacak. Yeni bir teknolojiyle yapıldığı için Ankara Sanayi Odası ve Bankacılık Devlet Denetleme Kurumu’na dokunmayacağız”

Çok yakında Ankara’nın simge binalarından birinin ışıl ışıl yepyeni bir görüntüyle Başkentlilerin karşısına çıkacağını da açıklayan Başkan Gökçek, “Kentin aydınlatılması için yapacağımız çalışmalara örnek teşkil edecek bir sürprizle kısa süre içinde karşınızda olacağız. İnşallah Sayın Başbakanımızın butona basmasıyla muhteşem bir görüntüye hep birlikte şahitlik edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 2849 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.