1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KKTC dönüşü uçakta Silvan yorumu
KKTC dönüşü uçakta Silvan yorumu

KKTC dönüşü uçakta Silvan yorumu

Silvan'dan sonra terörle mücadelede yeni dönem: POLİS DE GÖREVE..

A+A-

Silvan'daki hain saldırı sonrası farklı düşünmeye başladıklarını belirten Başbakan Tayyip Erdoğan, "Kötü niyetlilere karşı iyi niyet taşıyamayız. Ortada bir çift başlılık olduğu açık. Dağda da çift başlılık var. Süreci haince işletiyorlar. Ancak Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni her şeye rağmen devam ettireceğiz. Dolmabahçe'de yaptığımıza benzer, belki daha dar kapsamlı toplantılar yapabiliriz" dedi

Kuzey Kıbrıs ziyaretinin ardından uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, demokratik açılım projesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Silvan saldırısı sonrası terörle mücadele çerçevesinde iç güvenlikte polisin kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirtterek, bölgelerin hassasiyetine göre, bu konuda adım atılacağını ifade etti.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ SÜRECEK

Silvan olayı, sorunun çözümüne bakışınızı değiştirdi mi?

Evet, farklı düşünmek zorundayız. Kötü niyetlilere karşı iyi niyet taşıyamayız. Ancak, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni her şeye rağmen devam ettireceğiz. Dolmabahçe'de yaptığımıza benzer, belki daha dar kapsamlı toplantılar yapabiliriz. Maalesef o toplantılarımıza katılmış bazı isimlerin, daha sonra süreci dinamitleme rolüne soyunması da üzücü.

SÜREKLİ DIŞLANDIKLARINI SÖYLÜYORLAR

Bağımsızlar geldi, arkadaşlarımız da görüştü. Ama sakız çiğner gibi sürekli dışlandıklarını söylüyorlar. CHP'yi nasıl Meclis'e katılmaya çağırdıksa, onları da çağırdık. Neden dışlayalım. Tabii, CHP'ye de onlara da 'Gelmeseniz de Meclis çalışmalarına devam eder' dedik.

İmralı'dan uzlaşma olduğuna dair olumlu mesaj geldikten bir hafta sonra Silvan'daki üzücü saldırı yaşandı. İmralı'nın örgüte etkisi var mı, yok mu?

DAĞDA DA ÇİFT BAŞLILIK VAR

İşlerine geldiğinde İmralı ile uyumlu davranıyorlar, işlerine gelmediğinde uyumsuz oluyorlar. Dağdakilerin isimlerini anmak istemiyorum ama çift başlılık ortada. Dağda da çift başlılık var. Böylece süreci haince işletiyorlar.

Devlet, keyfi operasyon yapmaz. İstihbarat alırsa yapar. Bölücü terör örgütü silahı bıraksa, terör minimize olur. Bir istihbarat gelmedikçe de güvenlik güçleri operasyon yapmaz. Ama güvenlik güçlerinin silah bırakması istenebilir mi? Bu zaten onların birinci görevi, varlık sebebi.

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.