1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kocaman: Anelka'yı aldık da ne oldu
Kocaman: Anelka'yı aldık da ne oldu

Kocaman: Anelka'yı aldık da ne oldu

Fenerbahçe teknik direktör Aykut Kocaman, yıldız transferi isteyen camiaya Anelka örneğini verdi

A+A-

Sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, tatile çıkmadan önce son açıklamalarını Sabah gazetesinden Gürcan Bilgiç'e yaptı. Transferi yüzde 80 tamamladıklarını, geçen sezona göre daha hazır ve yol kat etmiş bir ekip olduklarını belirten genç teknik adam, kadronun hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig için yeterli kalitede olduğunu vurguladı.

ANELKA ÖRNEĞİNİ VERDİ

Camiaya seslenen Aykut Kocaman, "Diğer takımların yaptığı transferlerin veya görüşmelerin taraftarımız üstünde beklenti yaratması çok doğal. Ama ben kadromuzdaki oyuncudan daha iyi değilse, katkısı ondan daha fazla olmayacaksa, oyuncu alınmasından yana değilim. Yine de izlediğimiz, ün sahibi olmasa da bu kaliteye sahip isimler var. Biraz bekleyeceğiz" mesajını gönderdi. Taraftara Anelka örneğini hatırlatan Kocaman, "Anelka geldiğinde çok umutlandık. Takımı yukarılara taşıyacağına emindik. Ama daha kaliteli oyunculardan kurulu Arsenal, Real Madrid, Liverpool ve Chelsea'de oynadığı futbolu Fenerbahçe'de sergileyemedi. Bir oyuncu ile hiçbir şey bitmiyor. Yani; en iyisini, en kalitelisini de alsanız, eğer iyi bir takım değilseniz bir işe yaramıyor" yorumunu yaptı.

"ŞİMDİ KOŞMA ZAMANI"

Yol haritasını açıklayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, sözlerine şöyle devam etti: "Şampiyonluğa ulaştığımız süreç, hem takımın hem de benim birbirimizi anladığımız bir dönemi yarattı. Emekledik, yürüdük ve şimdi koşmaya geçmemiz gerekiyor. Daha iyi idmanlar yapacağız, daha iyi çalışacağız, fizik güç olarak geçen sezonun üstüne çıkacağız. Teknik kalitesi yüksek olan bu kadronun, mücadele gücü de yükseldiğinde yine savaşan bir takımı taraftarımıza seyrettireceğiz. Bizim en önemli planımız bu."

DİARRA DENGELERİ BOZARDI

Aykıt Kocaman orta sahaya alternatif aradıklarını doğruladı ve Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan Real Madrid'in ön liberosu Lass Diarra'nın durumuna açıklık getirdi: "Lass Diarra ile ilgilendik. Ancak 15 milyon Euro bonservis bedeli vardı. Kendisi de yıllık 6 milyon Euro istedi. Bu rakamların aşağıya inmesi de söz konusu olmadı. Diarra'yı alabilirdik ama bu maliyet ile takımdaki tüm dengeler değişecekti. Kulüp olarak bunun tecrübesini daha önce yaşadık. Hiç de iyi olmadı."

"BU TAKIM SELÇUK'LA ÇEYREK FİNAL OYNADI"

Futbolcularına sahip çıkan teknik direktör Aykut Kocaman, "Selçuk Şahin ve Cristian Baroni çok tartışıldı. Bu takım Selçuk ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı. Cristian'ın kalitesine de güveniyorum. Orta sahamız yeterli" ifadesini kullandı. Kocaman, "Takip ettiğimiz oyuncular oldu ama kendi oyuncularımızdan daha iyi değillerdi. Eğer gelecek oyuncu fark yaratmayacaksa, böyle bir külfetin altına girmek anlamsız olur" dedi ve Serdar Kesimal, Orhan Şam, Sezer Öztürk ve Emmanuel Emenike transferlerini değerlendirdi: "Hepsi kritik ve alternatif yaratacak oyuncular. Oynattığımız zaman, endişe duymayacağımız kaliteye sahipler."

"KALİTEMİZİ TARTIŞMAM"

Fenerbahçe'nin nasıl şampiyonluğa ulaştığını hatırlatan Aykut Kocaman, "Bu takım 17'de 16 yaptı. Müthiş bir performans gösterip gücünü belli etti. İlk 11'de sayacağımız her futbolcu, milli takımda oynuyor. 4-5 tane milli takım kaptanına sahibiz. Fenerbahçe oyuncularının kalitesinden hiç kuşkum yok, bunun tartışılmasına da izin vermem" görüşünü bildirdi. Fenerbahçe'nin teknik patronu, "Önceliğim takımın kalitesinin gelişmesidir, kendi oyuncularımızın büyümesidir. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacaksak, önce bunu sağlamalıyız. Transfer yapmak, çok büyük paralar harcamak hiçbir şeyi garanti etmiyor" diyerek sözlerine son verdi.

Bu haber toplam 3942 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.