1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kötü yola düştün deyip öldürmüşler
Kötü yola düştün deyip öldürmüşler

Kötü yola düştün deyip öldürmüşler

Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi.

A+A-

Bir kadın daha katledildi Türkiye'de... Töre, bu kez İzmir'de yakaladı. Bu seferki kurban Mardinli Neslihan A. oldu. İsimler farklı iddialar ise şimdiye kadar yüzlerce kez yazdığımızdan farksız: "Kötü yola düştü, öldürüp namusumuz temizlenmeli..." Şüpheliler de farksız: Koca, kardeş, kayınbirader

Pazar günü öğle saatlerinde 155 Polis İmdat telefonuna Buca'nın Gediz semtindeki bir evde kavga olduğu ihbarı geldi. Olay yerine giden polis, kimseyi bulamadı. Komşuları, evde yaşayan çiftin tartışıp kavga ettiğini ve evden çıktıklarını anlatınca polis geri döndü. Bir süre sonra bir ihbar daha geldi. Bu kez aynı sokakta bir kadının kaçırıldığı söyleniyordu.

İHBAR EDİLDİ

Aynı adrese giden polis, bu kez evde mobilya işçisi N.A. (28), ağabeyi F.A. (32) ve kayınbiraderi H.A. (30) ile karşılaştı. Mahallede polisi görüp gelen bazı kişiler, kadını bu kişilerin götürdüğünü söyleyince polis 3'ünü de gözaltına aldı.

'İNTİHAR' DEDİ

N.A., eşiyle tartıştıklarını, bir süre sonra ayrıldığını anlatırken "intihar etmiş olabileceğini" de ileri sürdü. Polis, N.A.'nın anlattıklarını çelişkili bulurken, cinayet bürosu dedektifleri devreye girdi. Kayıp kadının kayınbiraderi F.A., sorguda genç kadının cesedinin Tahtalı Barajı'nda olduğunu söyledi. F.A. kardeşi N.A.'nın, kavganın ardından akrabalarının evine sığınan üç çocuk annesi Neslihan A.'yı da alıp Menderes'teki baraja gittiklerini anlattı. F.A., kardeşi N.A. ile yengesinin baraj kenarında tartıştıklarını, boğuştuklarını gördüğünü, ancak genç kadının nasıl öldüğünü görmediğini belirtti. Neslihan A.'nın kardeşi H.A. da aynı yönde ifade verdi.

CESET BULUNDU

Bu itiraflar sonrasında dalgıçlarla barajda arama başlatıldı. Pazar günü bir sonuç alamayan ekipler dün sabah yeniden çalışma başlattı ve Neslihan A,'nın cansız bedenine ulaştı. Genç kadının cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KOCA, SUSMA HAKKINI KULLANDI

Genç kadının cesedinin bulunması üzerine polis, kocası N.A., kayınbiraderi F.A. ve kardeşi H.A.'yı cinayet suçlamasıyla gözaltına aldı. Tekrar sorgulanan koca N.A., susma hakkını kullandı. Polis, Mardinli ailenin, kötü yola düştüğü iddiasıyla Neslihan A.'yı aile meclisi kararıyla öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Emniyet yetkilileri, üç zanlının olayın jandarma bölgesinde meydana gelmesi nedeniyle jandarmaya teslim edileceğini bildirdi.

Habertürk

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.