1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. Kürt şarkıcı Aynur Doğan'a yapılan protesto görüntüleri ilk kez yayınlandı
Kürt şarkıcı Aynur Doğan'a yapılan protesto görüntüleri ilk kez yayınlandı

Kürt şarkıcı Aynur Doğan'a yapılan protesto görüntüleri ilk kez yayınlandı

Günlerdir Türkiye gündeminden düşmedi Aynur Doğan'a yapılan protesto görüntüleri. Kürt şarkıcı Aynur Doğan'ın İKSV konserinde söylediği Kürtçe şarkı nedeniyle, yapılan protesto görüntülerinin tamamı ilk kez Balçiçek İlter'in sunduğu “Karşı Görüş”te yayınl

A+A-

Balçiçek İlter’in sunumuyla Habertürk TV’de ekrana gelen “Karşı Görüş”ün bu haftaki bölümünde Kürt şarkıcı Aynur Doğan’a yapılan protestoyu masaya yatırıldı. Olayın geniş ayrıntılarıyla ele alındığı ve değerlendirildiği programda, Kürt şarkıcı Aynur Doğan’a yapılan protesto görüntüleri de geniş bir şekilde yayınlandı.

Diyarbakır’da 13 askerimizin şehit edilmesi sonrası İKSV’de verdiği konserde Kürtçe şarkı okuyan Aynur Doğan’a yapılan protesto günlerde Türkiye gündemini meşgul etti. Portesto görüntülerde Aynur Doğan Kürtçe şarkı söylediği esnalarda seyirciler arasında bir grubun ıslıklı protestosu dikkat çekerken, Aynur Doğan’a yapılan protesto ıslıklarla ve yuhalamarla sınırlı kalmadı. Kürtçe şarkı söyleyen Aynur Doğan’a seyirciler arasında yastık fırlatıldı. Buna rağmen şarkısını söylemeye devam eden Aynur Doğan, üçüncü şarkısında protestolara dayanamayarak sahneyi terk etmek ve konseri yarıda kesmek zorunda kaldı.



Yapılan protesto, Aynur Doğan sahneyi terk ettikten sonra da devam etti. Aynur Doğan’ın ardında sahne alan Buika’nın şarkı söylediği esnada da protesto devam etti. Seyirciler arasından bir kişi “Kürtçülük yapamazsınız. Aynur’u protesto ediyorum.” dedi.

AYNUR'UN VE KÜRTÇE'NİN GÜNAHI YOK
Bu görüntülerin yayınlanmasının ardından program konuklarından Muhsin Kızılkaya “ O şehit edilen isimlerin içinde Kürtlerde vardı. Siz o şehit kürt analarına Kürtçe ağlamaytın hakkını kendinizde buluyorsanız, Aynur’a Kürtçe şarkı söyleme diyebilme hakkına sahipsinizdir. Diyemiyorsanız, bunu böyle bir hakkınız yok. Aynur’un ve Kürtçe’nin bu konuda hiçbir günahı yok. Bu savaşı neden Kürt-Türk savaşına çeviriyorsunuz. 0' lı yılların başında Türkiye bölünmediyse , bugün Türkiye hiç bölünmez” dedi.

Gazeteci- Yazar- Eleştirmen Doğan Hızlan, telefonla bağlandığı programda herkesin kendi dilinde şarkı söylemesi gerektiğini söyledi. Karşıt Görüş programına konuk olan Leman Sam, Kürtçe bildiğini fakat sonradan unutup şu an sadece bir kaç kelime hatırladığını kaydetti.

BEYAZ GAZETE

Bu haber toplam 4127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.