1. HABERLER

  2. Laf değil, hizmet üretin
Laf değil, hizmet üretin

Laf değil, hizmet üretin

Kent trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yaşanan kazaların ardı arkası kesilmezken, yetkililerin ise hala bu eksikliklere çözüm getirememesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

A+A-

Her geçen yıl nüfusu artan ve hızla gelişen Gölbaşı’nda araç trafiğinin yoğun olduğu bazı ana ve ara caddelerdeki sinyalizasyon eksikliği de kendini gösteriyor.  Kent trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yaşanan kazaların ardı arkası kesilmezken, yetkililerin ise hala bu eksikliklere çözüm getirememesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bu caddelerden biri de Karanfil ve Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği yol. Birçok defa yerel basında gündeme gelen ve gazete manşetlerinde yetkililerin uyarıldığı yola hala kalıcı bir çözüm getirilemedi.

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR…

TOKİ konutlarına yoğun bir trafik akışının olması, caddenin EGO otobüslerinin de güzergahında bulunması sebebiyle sıkışan trafikte hem yayalar hem de sürücüler bir çok defa olması muhtemel kazalarla karşı karşıya kalırken, bazen de kazalar kaçınılmaz oluyor.

Her ay birçok kazaya tanıklık eden yolla ilgili yetkililerin sessizliklerini bozmasını bekleyen vatandaşlar ise ‘Ne zaman önlem alınacak’ diyerek yetkililerden cevap bekliyor.

SOMUT BİR ADIM ATILMADI!..

Bilindiği üzere, olası bir kazanın önlenmesi için iki büyük caddenin birleştiği yere acilen kavşak yapılması ve trafik lambası yerleştirilmesi ile ilgili basında çıkan haberlerin ardından CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal da meclis toplantısında buraya kavşak yapılması için meclise bir önerge sunmuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay da kavşak ve sinyalizasyon sisteminin yapılacağı konusunda söz vermişti. Aradan geçen sürede hala somut bir adım atılmazken, vatandaşlar ve sürücüler konuyla ilgili yetkililerden artık çözüm bekliyor.

LAF DEĞİL HİZMET ÜRETİN

Her hafta kazalara tanıklık eden esnaflar gazetemize açıklamalarda bulunarak, “Laf değil hizmet üretin’ dediler.

Doğan Güneş: Yıllardır Gölbaşı’ndayım. Bu mahallede oturuyorum. Burada olan kazaların haddi hesabı yok. En işlek caddelerden biri burası. Ama nedense bir çözüm getirmediler.  bu zamana kadar can kaybı yaşanmadı ama bu yanşamaz anlamına gelmiyor. Yetkililer gerekli önlemi almalı.

Nihat Bütün: Karanfil ve Cumhuriyet Caddesi trafik akışının yoğun olduğu caddeler. Özelikle iki büyük caddenin birleştiği noktada birçok defa kaza oluyor. Burada esnafım. Tüm esnaflar bu yolda önlem alınması için imza topladık. Ama bir sonuç alamadık. Seçim atmosferine girildiği için hiçbir şey yapılmadı. Toki yolunda gelen araçlar yola çok hızlı giriş yapıyor. bu da tehlikeyi beraberinde getiriyor. acilen ışıklandırma ya da göbek yapılamıyorsa en azından bu tehlikenin önüne geçebilmek için kasis yapılsın.

Hayati Öztürk: Gölbaşı’nın en işlek caddeleri. TOKİ’nin de gelmesi buradaki araç trafiğinin yoğunluğunu artırdı. Bu yolun dört yol olması ışıklandırma ihtiyacını da gözler önüne seriyor. Ayrıca TOKİ de oturan vatandaşlar otobüse binmek için yol kenarında bekliyor. ışıklandırmanın yanı sıra buraya TOKİ de vatandaşlar için bir bekleme durağı yapılmalı. Çünkü bekledikleri yer yol ağzı ve uygun değil. Durak olursa en azından vatandaşlar durağı bilir ve orada bekler. Öte yandan okulların tatil olması nedeni ile de çocuklar hep sokaklarda. Bisikletli gençler bu yoldan çok geçiyor. Her gün bir kazaya şahit oluyoruz. Yetkililerden biran önce bu aciliyetin gidermelerini bekliyoruz.

Mehmet Bölükbaşı: Yaya olarak tehdit altındayız. Daha bugün bir sürücü bayan yayaya çarptı. Kadın korkudan bayıldı. Farklı bir manzara ile de karşılaşabilirdik. Can kaybı da olabilirdi. Neyi bekliyorlar merak ediyoruz. Çözüm getirmek için birinin ölmesi mi gerekiyor?

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.