1. HABERLER

  2. Liseliler matematikte yarıştı
Liseliler matematikte yarıştı

Liseliler matematikte yarıştı

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liseler arasında yapılan matematik yarışması sonuçlandı.

A+A-

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liseler arasında yapılan matematik yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinci olan öğrencilere çeyrek altın, ikinci olan öğrencilere LGS ve LYS’ye yönelik kitap seti, üçüncü olan öğrencilere ise 10. ve 11. sınıflara yönelik konu tarama testi seti hediye edilirken, yarışmaya katılan bütün öğrencilere hediyeler verildi.

2011-2011 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönem Matematik Zümresinin almış olduğu karar gereği, 9. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışma iki grup halinde gerçekleştirildi. Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi’de gerçekleştirilen ve Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi, Gölbaşı Anadolu Lisesi, Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi Tombuloğlu Lisesi’nin katıldığı birinci grupta, 140 puanla Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi birinci olurken, 130 puanla Gölbaşı Anadolu Lisesi ikinci, 70 puanla Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

 Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Gölbaşı Teknik  ve Endüstri Meslek Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Oyaca Çok Programlı Lisesi, Ali Güder ÇPL, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Otelcilik ve Ticaret Meslek Lisesi’nin katıldığı  ikinci grupta ise, birinciliği 130 puanla Anadolu İmam Hatip Lisesi, 120 puanla ikinciliği Gölbaşı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi alırken, üçüncülüğü 80 puanla Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Ali Güder ÇPL paylaştı.

“Matematik Her Yerde” sloganı yapılan matematik yarışmasının sponsorluğunu, Sınav Dergisi, Maltepe, Pi Analitik, Gelişim, Çözüm Dergisi, Bilge 2000, Işık Bilge Dersaneleri ile Gölbaşı Anadolu Lisesi, Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi, Gölbaşı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi üstlendi.

Bu haber toplam 4387 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.