1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mahmut Aksoy'dan Gerder projesi
Mahmut Aksoy'dan Gerder projesi

Mahmut Aksoy'dan Gerder projesi

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Millet İttifakı Gölbaşı Belediye başkan adayı Mahmut Aksoy, meclis üyesi adaylarıyla birlikte Gerder’i ziyaret etti.

A+A-

 

Gerderlilerle bir toplantı yapan Mahmut Aksoy, meclis üyesi adaylarının ve kendisinin bölgenin sorunlarını bildiklerini bu sorunları çözeceklerini söyledi. “Hepimiz Gölbaşı’nda yaşıyoruz. Sözünü tutmuş, sizlere hizmet etmiş insanlar olarak, alnımız açık olarak burada yaşamaya da devam edeceğiz,” dedi.

Gerderlilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ankara’da ve Türkiye’de doğa sporlarının çok yaygın olduğunu hatırlatan Aksoy, Gerder Vadisi’nin bu spor için uygun olduğunu ve burayı doğa sporlarının yapıldığı bir merkez haline getireceklerini söyledi.

Gerder’de bir de örnek köy kurmak istediklerini de söyleyen Aksoy, “Çocuklarımız domatesi, patatesi market ürünü sanıyorlar, toprakta yetişirken görsünler istiyoruz. Kendileri de bitki yetiştirsin, ayakları toprağa değsin, köy geleneklerini ve hayatını bilsinler istiyoruz,” dedi.

Mahmut Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gölbaşı ve Bala arasında, Kızılırmak’tan gelen sudan yararlanarak tarım yapacağız. Üretilenleri belediye olarak satın alacağız, hem kendi çiftçimize para kazandıracak hem de hemşerilerimize ucuz gıda yedirmiş olacağız.

Halen köylerimizde yapılmakta olan hayvancılık faaliyetini daha değerli, daha düzenli, yapmak amacıyla bir canlı hayvan pazarı ve et entegre tesisi kuracağız.

Bölge hayvancılığını geliştirmek, esnafımızın daha çok kazanmasını sağlamak, ilçemize gelenlere yerli, güvenli et satmak amacıyla halen kasap esnaflarımızın bulunduğu eski belediye binası yakınındaki sokağımızı kasaplar sokağı yapacağız.”

Mansur Yavaş başkanın, mahalleye dönüşen köylerin ortak malları ve su kaynakları gibi haklarını koruma sözü verdiğini hatırlatan Aksoy, “Mansur Başkan sizden su parası değil, yok parası alacak. Atık su bedeli de ödemeyeceksiniz,” dedi.

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.