1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mansur Yavaş Gölbaşı'ndaydı
Mansur Yavaş Gölbaşı'ndaydı

Mansur Yavaş Gölbaşı'ndaydı

Seçim çalışmalarına köy köy gezerek devam eden Millet İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Gölbaşı Bala arasında sulu tarım yapacaklarını belirterek, “Gölbaşı’na Mavi Plaj yapacaklarmış. Yani şu kadar açlıkta, şu kadar yoklukt

A+A-

 Seçim çalışmalarına köy köy gezerek devam eden Millet İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Gölbaşı Bala arasında sulu tarım yapacaklarını belirterek, “Gölbaşı’na Mavi Plaj yapacaklarmış. Yani şu kadar açlıkta, şu kadar yoklukta iş yerleri kapanırken, bu kadar vatandaş işsiz gezerken bu projeler uygun projeler değil.” dedi.

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına hız verdi. Yavaş, ilk önce Bala’da vatandaşlarla buluştu. Afşar, Yeniköy ziyaretlerinin ardından Yavaş, Millet İttifakı Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili ile birlikte Gölbaşı Bezirhane, Karagedik ve Karaali köylerini de ziyaret etti.

Bala ve Gölbaşı arasında bin kilometrelik alanda sulu tarım projesi

Yavaş, yapmış olduğu ziyaretlerde Kızılırmak suyunun boşa çıkmasıyla birlikte hayata geçireceği tarım projesini ve kazançlarını şöyle anlattı: “Bu suyu akıtmamız gerekiyor. Akıtmadığımız takdirde 1 milyar dolarlık para boşa gidiyor. O bizim çocuklarımızın çocuklarının hakkı. O nedenle oraya harcanan paranın boşa gitmemesi için Bala ve Gölbaşı arasında bin kilometrelik alanda sulu tarım projesini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Elimde rakamlar var, bunları ince ince hesapladık, ne gelir elde edilir diye. Buğdayda kuru tarım devam ederse 100 bin dekar da 2 milyon 240 bin liralık gelir elde ediliyor ama 100 bin dekar da sulu tarım yapıldığı takdirde 20 milyona çıkıyor. Arpada 700bin iken sulu tarım yapıldığı takdirde 5 milyon 700 bine çıkıyor. Eğer Ayaş gibi domates ekerseniz, 100 bin dekarda 750 milyon, 1 milyon dekarda 7 buçuk katrilyon kazanacaksınız. Kuru soğan ekerseniz, bir milyon dekarda 4 katrilyon gelir elde edeceksiniz. Bu para Bala’yı zengin eder. Bu para sadece Bala’da kalmaz Ankara’nın içine dağılır. Ankara için 3 milyon 5 milyon az para mı? Bunlar proje olarak görmüyorlar. Gölbaşı’na Mavi Plaj yapacaklarmış. Yani şu kadar açlıkta, şu kadar yoklukta iş yerleri kapanırken, bu kadar vatandaş işsiz gezerken bu projeler uygun projeler değil.”

Tarım ve hayvancılığa yeniden hayat vereceğiz

Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy da Gölbaşı’nda sulu tarım ve organik tarımı canlandıracaklarını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde büyükşehir belediyesi ile birlikte el ele vererek Gölbaşı’nda tarım ve hayvancılığa yeniden hayat vereceklerini ifade etti.

1 Nisan’da güzel günlere uyanacağız

Aksoy köylerde gördükleri ilgiden dolayı son derece memnun olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mansur Yavaş ile birlikte Bezirhane, Karagedik ve Karaali mahallelerimizi ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın coşkusu gösteriyor ki 1 Nisan’da güzel günlere uyanacağız. İnanıyorum, Gölbaşılı hemşerilerim, Angaralı hemşerilerine sahip çıkacaklar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi. 
 

 

Bu haber toplam 4768 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.