1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mardin'deki hain pusuda cevap bekleyen sorular
Mardin'deki hain pusuda cevap bekleyen sorular

Mardin'deki hain pusuda cevap bekleyen sorular

Üç askerin yaşamını yitirdiği Mardin’deki pusuya ilişkin sorular yanıt bulamadı.

A+A-

Mardin'de korucubaşının evinden çıktıktan sonra pusuya düşürülerek öldürülen iki astsubay ve bir uzman çavuş toprağa verildi. Kanlı pusunun kurulduğu köyün neredeyse tamamının korucu olması, olayın meydana geldiği yerin hemen 200 metre ilerisinde karakol bulunmasına karşın saldırganların kaçabilmesi ise kafaları karıştırıyor. Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın konuya ilişkin daha sonra açıklama yapacağı belirtilirken, öldürülen üç askere veda yemeği veren korucubaşı Ahmet Demircan ise "Bilgim de yok, söyleyeceğim bir şey de" demekle yetindi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin'in Ömerli İlçesi'ne bağlı İkipinar Köyü'nde önceki gün pusu kurularak öldürülen Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Cenazeyi Gül'ün yakınlarının yanısıra komutanlar, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı .Cenazede PKK aleyhinde sloganlar atıldı. Aynı saldırıda yaşamını yitiren Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadık Güllü'nün cenazesi de memleketi Kırıkkale'de göz yaşları arasında toprağa verildi. Evli ve iki çocuk babası olan Güllü'nün cenazesinde çocukları, eşi, kardeşi ve babası feryat edip göz yaşı döktü.

YANIT BULAMAYAN SORULAR

Üç askerin yaşamını yitirdiği Mardin'deki pusuya ilişkin sorular ise hâlâ yanıt bekliyor. İşte o sorulardan bazıları:

» Üç askerin öldürüldüğü nokta içinde yaklaşık 40 askerin bulunduğu İkipınar Jandarma Karakolu'na en fazla 200 metre uzaklıkta. 50 haneli İkipınar Köyü'nün ise neredeyse tamamı korucu. Hatta üç askere evinde veda yemeği veren korucubaşı Ahmet Demircan'ın karısı bile korucu. Böylesine silahlı güçlerin olduğu bir yerde saldırganlar nasıl kaçabildi? Askerler ve korucuların silah seslerinin ardından olay yerine koşarak ulaşmaları çevre sakinlerine göre en çok iki dakika. Asker ve korucular olay yerine ne zaman geldi? Bir gecikme sözkonusu mu?

» Köyün dışında ağırlıklı olarak askerler, içeride ise gece bile korucular düzenli nöbet tutuyor. Saldırganlar pusu noktasına gelirken, orada üç askerin çıkmasını beklerken nasıl görünmediler? Saldırganların saklandığı belirtilen üzüm bağları yolun viraj kesiminde. Yoldan geçen araç sürücüleri de eli silahlı bu kişileri fark etmedi mi?

» Üç askerin vedalaşmak amacıyla korucubaşının evine gideceğini saldırganlar nasıl öğrendi? Bir bilgi sızması mı yaşandı?

» Genelkurmay sitesinde saldırıyı PKK'nın yaptığı belirtilirken Yüksekova'da iki uzman çavuşun öldürülmesini hemen üstlenen PKK, olayın üzerinden 48 saat geçmesine rağmen eylemi hala neden üstlenmedi?

VALİ VE KORUCU BAŞI KONUŞMUYOR

Bu soruların yanıtlarına ilişkin görüşmek üzere aradağımız Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın makamından konuya ilişkin açıklamanın daha sonra yapılacağı bildirildi. Olayın belki de en önemli görgü tanığı olan, üç askeri ölümlerinden sadece bir kaç dakika önce evinde ağırlayan korucubaşı Ahmet Demircan da ısrarlı sorularımıza rağmen "Hiç birşey bilmiyorum. Bilgim yok, konuşmak falan da istemiyorum" dedi.

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.