1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mecliste 'Barınak' polemiği
Mecliste 'Barınak' polemiği

Mecliste 'Barınak' polemiği

CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak ile MHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi arasında 'Barınak' polemiği yaşandı. 

A+A-

CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak ile MHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi arasında 'Barınak' polemiği yaşandı. 

Mecliste söz alan ve Büyükşehir Belediyesi’nin Karataş’taki Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’ni 2022’de bitirmeyi planladığını söyleyen CHP'li Hüseyin Çakmak, “Karataş Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi yüksek enflasyon nedeniyle inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları nedeniyle yüklenici firma bakımevi inşasını tamamlamayarak sözleşmesini fes etmiştir. Yeniden yapılan ihale ile Karataş Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışması başlamış olup, proje tamamlandığında Gölbaşı’nda bulunan hayvanların nâkli gerçekleştirilecektir” dedi.

Gölbaşı Belediyesinin Gölbek’teki hayata geçirdiği Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi projesinin kayda değer bir proje olduğunu ve bu projeyi tüm ilçe belediyelerinin hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.

Geçici Hayvan Barınağı’nın sokak hayvanları sorununa tam bir çözüm olmadığını da dile getiren Çakmak, ABB’nin özel bir klinikle anlaştığını da dile getiren Çakmak “Bu özel kliniklerle anlaştık. Her ay bin köpeği kısırlaştırıyoruz, ABB kendi imkanları ile de ayda  bin tane olmak üzere toplamda 2 bin köpek kısırlaştırıyor .Bu sorunun çözümü için hep birlikte çalışmalıyız ama bu hayvan barınağı çözüm değil.” Dedi.

CHP’li Hüseyin Çakmak’ın sözlerine yanıt veren MHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi ise, sokak hayvanları konusunda ABB’nin üzerine düşeni yapmadığını ifade ederken, CHP’li Çakmak’a da sitem etti.

Tanrıverdi, “Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır bir barınağı bitiremedi. Gölbaşı belediyesi kendi imkanlarıyla inanılmaz bir iş yaptı. Hepinize buradan teşekkür ediyorum, özellikle Hüseyin Çakmak’tan bunu bekliyordum. Birkaç defa da kürsüye çıktığında bunu ifade etti. Biz de ABB’ye teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü Gölbaşı’nın Eymir mahallesi çok büyük sıkıntı yaşıyor. Bu hayvanlar alınmıyor. Biz defalarca ABB’nin Gölbaşı’ndaki barınağına götürdük, alınmadı. Bizde Sincan ve diğer ilçelerdeki bakım evlerine götürmek zorunda kaldık.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2352 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.