1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mecliste gündem ULAŞIM!
Mecliste gündem ULAŞIM!

Mecliste gündem ULAŞIM!

Gölbaşı Belediye Meclisi'nin Şubat ayı meclis toplantısına ulaşımla ilgili tartışmalar damgasını vurdu.

A+A-

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Mürşit Gülhan, Konya Yolunun alta alınması için başlatılan çalışmanın ardında güzergahı değişen EGO ve otobüslerin Konya yolunun tamamlanmasının ardından eski güzergahlarına dönmesi için önerge verdi. 

Önergenin mecliste oylaması sırasında AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Karaaslan bir konuşma yaptı.

“ DOLMUŞÇU ESNAFIMIZIN VE VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”

Konya Yolunun alta alınmasından sonra gelen talepler doğrultusunda gerekli işlemleri başlattıklarını ifade eden Osman Karaaslan “ Konya yolunun açılmasından sonra özellikle dolmuşçu esnafımız ve vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ilçe kaymakamlığımızla birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi UKAME birimine bir yazı gönderildi. Şuanda bu yazı UKAME’de dolmuşçu esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ve UKAME’de yazının bir an önce çıkması için gerekli girişimlerde bulunup Şubat ayı içerisinde bitireceğiz” dedi.

“BÜYÜK BİR MAĞDURİYET VAR” 

Akörençarsak’a otobüs seferlerinin yapılamaması ile ilgilide konuşan AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Karaaslan  “Bir kişide olsa bizim oraya otobüs göndermemiz gerekiyor” dedi. 

Karaaslan “ Şuanda Akörençarsak’tan Gölbaşı’na gelmek isteyen bir vatandaşımız hiçbir ulaşım aracını kullanamıyor. Eskiden sabah ve akşam olmak üzere iki sefer vardı. Şuanda o seferler kaldırılmış durumda bunların tekrar başlatılması yönünde talebimize verilen cevap yolcu kapasitesine bakılıyor ve orada yolcu olmadığı söylenilerek sefer konulmuyor. Burada bir kişide olsa bizim oraya otobüs göndermemiz gerekiyor.  Biz AK PARTİ olarak bunu tekrardan büyükşehir meclisinde gündeme getireceğiz.  Diğer partilerinde bize bu konuda destek verecekleri konusunda bir şüphemiz yok. Çünkü mağduriyet büyüktür” dedi.

“GÖLBAŞI’NIN ULAŞIM MASTER PLANINA İHTİYACI VAR”
Önergenin mecliste oylaması sırasında MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi M. Kürşad Koçak, bir konuşma yaptı. 
 Koçak “ MHP grubu olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine, Ocak Ayı Meclis Toplantısına Konya Yolunun alta alınmasından sonra güzergahların yeniden düzenlenmesi için bu konuda önergemizi verdik.  Yalnız şöyle bir durum var. Biz daha öncede 2020'nın onuncu ayında Gölbek, Çeltek, Altunçanak ,Çarsak,Emirler,Çimşit ve Boyalık için ayrı ayrı önergeler verdik. Sadece Konya Yolu için değil Gölbaşı’nın ulaşım master planı içinde çalışmalarımız oldu. Buralarda mağduriyet çok fazladır. Bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılması için biz büyükşehir meclisine gerekli önergeleri verdik. Bununda takipçisi olacağız” dedi. 
“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
MHP Gölbaşı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi M. Kürşad Koçak açıklamalarına şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti Başkentinde 2021 yılında bu hizmetinin vatandaşın hizmetine sunulmaması çok üzücü bir durum. Akörençarsak, Gölbek, Çeltek, Altunçanak ,Boyalık ve civar mahallelerdeki vatandaşlarımız ilçe ve şehir hastanesine gidemiyor. Bu hizmetin Vatandaşa biran önce ulaşması için MHP meclis gurubu olarak takipçisi olacağız”

MHP Gölbaşı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi M. Kürşad Koçak’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sözlerine cevap veren CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek “Hiçbir belediye vatandaşını mağdur etmek istemez” dedi.

“HİÇBİR BELEDİYE VATANDAŞINI MAĞDUR ETMEK İSTEMEZ”

“Mevcut imkanlar çerçevesinde hiçbir belediye vatandaşını mağdur etmek istemez” diyerek sözlerine başlayan CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek  “Bu mağduriyet oluyorsa bunun bir takım sebepleri vardır.  Bunun en önemli sebebi imkanların olmamasıdır. Nedir bu imkanlar; Otobüs sayısı yeterli olmadığı için bu hizmet vatandaşlara verilemiyor. Hiçbir belediye elinde yeterli otobüs olup ta bu otobüsü yatırıp vatandaşını mağdur etmez. Ancak Osman Beyin söylediği gibi ‘oralarda yolcu az’ denmesinin sebebi de şudur. B u imkanların daha fazla yolcunun olduğu yere aktarılması söz konusu olabilir. Tabi ki biz bu imkanların Gölbaşı’na alınması için tüm cabayı göstereceğiz” dedi.

" ÇEVRE DOSTU OTOBÜSLER GELİYOR"

Otobüs alımı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Belediye Başkanına yetkiyi verdiğini vurgulayan Ercan Şimşek “ Otobüs sayısının az olmasının en önemli sebebi otobüs alımıyla ilgili mevzuatın hükümet yetkilileri tarafından yerine getirilmesinin gecikmesinden kaynaklı oldu. Aynı şekilde Gölbaşı’nda yapılacak su yatırımı ile de önce borçlanma yetkisi verilmedi. Sonrasında da böyle bir hizmet beklendi. Bu Ankara’nın genelinde oluyor. Otobüslerin alımı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Belediye Başkanına yetkiyi verdi.  Ancak bu yetki en az 8-10 ay ilgili bakanın önünde durdu ve imzalanmadı.  Bu konuda tüm sorumluluk hükümetindir. Bu konuda Büyükşehir’e yüklenilmesini doğru bulmuyorum.  Evrak bakan tarafından imzalandı ve şuanda otobüslerin alımı ile ilgili hızlı bir şekilde teknolojik ve çevre dostu otobüslerle ilgili ihale ve alımlar devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 6356 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.