1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mecliste sosyal denge tazminatı tartışması
Mecliste sosyal denge tazminatı tartışması

Mecliste sosyal denge tazminatı tartışması

Mecliste gündem memurlara ödenen 'sosyal denge tazminatı' konusu oldu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci oturumu yapıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında gerçekleşen meclis  bir önceki toplantı tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddeleri ile devam etti. Mecliste gündem memurlara ödenen 'sosyal denge tazminatı' konusu oldu. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Osman Karaaslan ve CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek arasında Sosyal Denge Tazminat artışı konusunda tartışma yaşandı. Oy birliği ile alınan kararın ardından %40 artış oranının artmasını isteyen AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Osman Karaaslan’a Başkan Şimşek oylamanın yapıldığını ve bunun mümkün olmadığını söyledi. Memurların zaten yüksek maaş aldığını kaydeden Başkan Şimşek "Memurlar 1050 lira fazla alacak diye, garip gurebanın asgari ücret alan temizlik işçisi ve Gölbaşı halkının hakkını yedirmem." dedi. 

 

AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Osman Karaaslan belediye imkânları doğrultusunda en az %40 verilen Sosyal Denge Tazminatı’nın biraz daha üst seviyeler çıkarılma talebinde bulundu.

TASARRUF TEDBİRLERİNİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise raporun oylandığını ifade ederek alınan karara yeniden dönemiyoruz diyerek konuşmasında şunları söyledi; “Gölbaşı Belediyesi’nin bütçesi düzeltilene kadar ben belediye başkanı olarak tasarruf tedbirlerini elden bırakmayacağız. Ben belediye memurlarımızla yapmış olduğum toplantıda belediyemizin mali tablosunu kendilerine ibraz ettim. Tabloyu ortaya koyduğumuzda belediyenin gelir ve giderleri bu kadar. Buna göre Gölbaşı Belediyesi Sosyal Denge Tazminatı ödeyemez. Çünkü 5393 belediye kanunu yasasında “belediyenin borçları varsa maaşları ödeyemiyorsa üçüncü şahıslara borçları varsa. Sosyal Denge Tazminatı ödemesi yapamaz” diyor. Ama biz buna rağmen bütçede risk alarak %40 Sosyal Denge Tazminatı ödeyeceğiz.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI’NI ANKARA’DA 3 BELEDİYE ÖDÜYOR

Sosyal Denge Tazminatı’nı Ankara’da 25 ilçede Yenimahalle, Çankaya ve Gölbaşı Belediyesi olmak üzere 3 belediye ödüyor. Onun haricinde hiçbir belediye ödemiyor. Önceden %100 ödeniyordu bu Sosyal Denge Tazminatı’nı Gölbaşı Belediyesi ödediği için Ankara’dan buraya nakil gelen memurlar oldu. 50’ye yakın kişi Ankara’dan geliyor sırf 1050 TL’yi almak için 1050 TL net bide bunun brütü var 1300 küsur lira. Tamam, insan nakil gelebilir ama 50 kişide gelmesin.

TEMİZLİK İŞÇİSİNİN HAKKINI YEDİRMEM

Biz bu konuda siyasi risk alacağız. Sosyal Denge Tazminatı bana kalsaydı belediye düze çıkana kadar ben vermeyecektim. Memur bana oy mu vermeyecek! vermesin. Memurlar 1050 lira fazla alacak diye, garip gurebanın asgari ücret alan temizlik işçisinin hakkını yedirmem.” dedi.

PEKİ, O ZAMAN %40’I NEDEN VERDİNİZ?

CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek’in “Peki, o zaman %40’ı neden verdiniz?” sorusu üzerine Başkan Şimşek “Seçim çalışmalarında siyasi parti belediye başkan adayları burada söz verdiler %100 Sosyal Denge Tazminatınız devam edecek diye. Bende geldim burada seçim çalışması yaparken söz vermedim. Dedim ki Sosyal Denge Tazminatlarınızı gözden geçiririz gereken neyse onu yaparız dedim belediyenin geliri ve gideri arasındaki farka bakmak lazım.

BURASI BENİM BABAMIN YERİ DEĞİL

Gelirimiz aylık 6 milyon küsur lira giderimiz 9 buçuk milyon sadece bunun 6 buçuk milyonu personel gideri. Şuanda Gölbaşı Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve Vergi Dairesi’ne borcu yok. Burası benim babamın yeri değil 5 yıl sonra belki varım belki yokum. Ben siyasi risk alıyorum birçok şeyde risk aldım almaya da devam edeceğim. Biz bu başarıyı elde ederken de meclis üyelerinden Allah razı olsun biz bu Gölbaşı’nı beraber yönetiyoruz.

GÖLBAŞI’NI KALKINDIRALIM BORÇLARI ÖDEYELİM. SONRA %100’ÜNÜ VERELİM

Biz tasarruf tedbirlerini elden bırakmayalım. Bizim memurlarımız da özveri göstersin madem buradan evlerine ekmek götürüyorlar. Memurlarımızla omuz omuza verelim 1 veya 2 sene Gölbaşı’nı kalkındıralım borçları ödeyelim. Sonra %100 verelim.

GÖLBAŞI BÜTÜN HİZMETİNİ MEMURLARIMIZ OLMAK ÜZERE ALIYOR

CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek, “Belediye dediğiniz aygıtın en büyük sermayesi insan kaynaklı biz bugün burada meclis olarak birtakım kararlar alıyorsak. Gölbaşı’na birtakım yatırımlar yapılıyorsa bunlar sizin ekonomik tedbirler alırken ilk elinize aldığınız memurlar aracılığıyla yani bu belediye, bu Gölbaşı bütün hizmetini memurlarımız olmak üzere alıyor. Ne yazık ki tüm Türkiye’de olan uygulama biraz önce sizin de çelişkiyle ifade ettiğiniz gibi ekonomik tedbir denildiği zaman memur ve işçilere verilen paralar gündeme geliyor” dedi.

GEÇMİŞTE GEREKSİZ YATIRIMLAR YAPILDI

Bugün Gölbaşı’na baktığınızda geçmişte gereksiz yatırımlar yapıldı. Bunları saymaya gerek yok. Sosyal Demokrat Parti’nin üyesi olarak benim söyleyeceğim şudur. Ankara da sadece Çankaya ve Yenimahalle veriyor bizde Sosyal Denge Tazminatı vermeye başladık dediniz. Bunu sakata getirmeyelim onun arkasından söylediğiniz şeylerle meclisin aldığı kararlarla doğru şeyler yapıyoruz.

BU ALDIKLARI VEYA ALACAKLARI ONLARIN HAKLARI

Biz burada çalışanların oradaki emekçilerin verdiği mücadele ve hizmetlerle varız. Bu aldıkları veya alacakları onların hakları. Kelimeleri de kullanırken terminolojiyi de doğru kullanmak gerekiyor. Ekonomik tedbirler alınacaksa zaten de alınıyor ama bu konuda en son sırada gelecek olan memur ve işçi emekçilerimizin aldığı paralardır ” dedi.

BU OLAYI DA KAŞIMANIN BİR ANLAMI YOK

Başkan Şimşek; “Biz burada şimdi Osman başkan bu konuyu açtığı için açıklama yaptık oy birliği ile geçmişti zaten tekrar oylamanın bir anlamı yok. Ben o zaman da söylemiştim gündemle ilgili söz almak isteyen var mı alsın konuşsun demiştim. Bu olayı da kaşımanın bir anlamı yok. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz. Oynamadık da oynasaydık zaten böyle olmazdı. Kimsenin siyasi kimliğine bakmadık.

BU SOSYAL DENGE TAZMİNATI HAK DEĞİL

Hak dediniz kimin hakkı? Benim görüşüm böyle değil. İşçiler 2050 TL’ye çalışıyor, Memur devletin belirlemiş olduğu paraları alıyor. Bu Sosyal Denge Tazminatı hak değil.

HAK DEĞİLSE VERİLMEYECEK O ZAMAN

CHP’li Ercan Şimşek “Hak değilse verilmeyecek o zaman. Bu söylediğiniz şeyler arkadaşlarımızı rencide eder. Biz onların sayesinde varız” dedi.

KAMERALARIN KARŞISINDA ŞOV YAPMANIN BİR ANLAMI YOK

Başkan Şimşek ise “Ben hiçbir memurumu rencide etmiyorum. Memurlarımla ben bu güne kadar da bir başkan değil, abi kardeş ilişkisi içerisindeyim. Ben kendileriyle görüştüğümde de söyledim. Gelir gelmez müdürlerin altından arabaları aldık bu da bir hak değil. Adaletli olmayı hedefliyorum. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı da var. Burada mecliste kameraların karşısında şov yapmanın bir anlamı yok” dedi.

 

Bu haber toplam 9277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum