1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mecliste WİFİ polemiği
Mecliste WİFİ polemiği

Mecliste WİFİ polemiği

Gölbaşı Belediye Meclisi Şubat ayı 3. Oturumuna ücretsiz WİFİ tartışması damgasını vurdu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Meclisi Şubat ayı 3. Oturumuna ücretsiz WİFİ tartışması damgasını vurdu. Ak Partili Karaaslan ‘Gölbaşı üvey evlat mı?” diye sorarken CHP’li üyeler ise ortada bir art niyet olmadığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, internete erişim hakkının temel bir hak olduğunu söyledi, kentteki 35 meydanda toplam 2 milyon 362 bin metrekarelik alanda yüksek hızlı ücretsiz Wi-Fi hizmeti sağlanacağını açıkladı.

Açıklanan listede Gölbaşı’nın olmaması tartışmalara neden olurken, AK Parti Grup Başkanvekili ve ABB Meclis Üyesi Osman Karaaslan, konuyu meclis gündemine taşıdı.

GÖLBAŞI ÜVEY EVLAT MI?

“Gölbaşı üvey evlat mı?’ diyen Karaaslan şu ifadeleri kullandı;

 “Ankara Büyükşehir Belediyesinin herkese vermesi gerektiği ve 24 ilçede verdiği ama Gölbaşı’nda vermediği bir hizmeti burada hem CHP hem de İYİ Parti grubuna sorma ihtiyacı hissettik.  24 ilçede verilip te Gölbaşı’na verilmeyen ücretsiz WİFİ noktaları. Bu hizmet Gölbaşı’na neden verilmiyor?  Gölbaşı bir üvey evlat mı? Yoksa alınıp verilmeyen bir husumet mi var?  Çok anlamlandıramadığım bir ayrım var”

 “BİR ART NİYET YOK”

Karaaslan’ın konuşmasının ardından CHP Grubu adına söz alan CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek ise şunları söyledi.

“ Sayın Başkan aslında sorunun cevabı kendi içerisinde gizlidir. 24 ilçeye verilmiş. Bu 24 ilçeden sadece 3 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi veya İYİ Partili belediyedir.  Demek ki burada bir art niyet yok. Ama bir art niyet varmış gibi burada kamuoyuna şov yapmaya yönelik bir sorudur.  Yani 24 ilçeye verilip te Gölbaşı’na verilmemesinin belli ki teknik bir sebebi var.”

 “MUHATAP BİZ DEĞİLİZ”

CHP Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Ökmen ise  ‘Devlette devamlılık esastır. Burada ayrı gayrı psikolojisi olmaz” diyerek başladığı sözlerine

“Eğer bir eksiklik var ise önümüzdeki süreçte büyükşehir belediye meclis toplantısı var. Kol kola girerek toplantıya gidersiniz Büyükşehir Belediye Başkanına soruyu yöneltirsiniz. Hizmeti veren biz Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri değiliz.  Bundan önce bana gelmiş olan eleştirilerin altını çizerek söylüyorum. Yerel parlamentoda genel siyaset olmaz.  Tabi ki de Gölbaşı halkını ilgilendiren bir husus gündeme alınması gerekiyor. Basında lütfen buna farklı bir şey, burada ayrı gayri bir düşünce yapısı varmış gibi yansıtmasın ” diyerek tamamladı.

Bu haber toplam 4770 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.