1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Meclis’ten Gölbaşı barınağının taşınmasına onay
Meclis’ten Gölbaşı barınağının taşınmasına onay

Meclis’ten Gölbaşı barınağının taşınmasına onay

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Gölbaşı’nda bulunan Hayvan Barınağı’nın Gölbaşı’ndan taşınmasını kararlaştırdı.

A+A-

Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında önceki gün toplanan Belediye Meclisi, ‘Gölbaşı’ndabulunan köpek barınağının Gölbaşı İlçesinden kaldırılmasına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu’nu da görüştü. Raporda MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından verilen önergede barınağın Gölbaşı’ndan kaldırılmasının istendiği kaydedildi.

Raporda “Gölbaşı ilçesinde bulunan köpek barınağının daha önce alınan Meclis kararları doğrultusunda yeni hayvan barınağının ivedilikle yapılıp Gölbaşı ilçesinden nakledilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” denildi. 

CHP VE İYİ PARTİ'DEN RET

Rapora CHP ve İYİ Parti grupları ‘ret’ oyu kullanırken, AK Parti ve MHP gruplarının ‘evet’ oyu verdi. Taşınma kararı oy çokluğuyla alındı. Orman Bakanlığı’yla geçmişte protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, barınağın taşınarak daha modern bir yer inşa edilebilmesi için Karataş bölgesinde yaklaşık 100 dönümlük bir orman alanında bakanlığa arsa tahsis etmişti.

BAŞKAN ŞİMŞEK 'DAHA İYİ ORTAMA TAŞINMALARI GEREKİYOR' DEMİŞTİ

Barınağın taşınmasını isteyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Sokak hayvanlarımızın daha sağlıklı modern bir alanda yaşamalarını ve daha iyi bir ortama taşınmalarını istiyoruz” demişti.

Bu haber toplam 2594 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler