1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Medya devi mahkemede saldırıya uğradı - izle
Medya devi mahkemede saldırıya uğradı - izle

Medya devi mahkemede saldırıya uğradı - izle

Telekulak skandalı kapsamında ifade veren Rupert Murdoch mahkemede saldırıya uğradı.

A+A-

Murdoch'lar komisyonda ifade verirken, bir protestocunun içinde beyaz köpüğün bulunduğu bir tabakla Rupert Murdoch'a yöneldiği görüldü. Rupert Murdoch'ın arkasında oturan eşi Wendi Deng, protestocuya yumruk atarak müdahale etti ve polis protestocuyu odadan çıkararak, gözaltına aldı.

Medya devi mahkemede saldırıya uğradı

GÜNÜN KAHRAMANI

Dünya önceki gün medya devinin hesap verişini izlerken, günün kahramanı kocasını “bir kaplan” gibi koruyan Wendi Deng oldu. Murdoch mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, genç bir adam aniden medya devine saldırınca hemen arkasında oturan Çinli eşi Wendi saniyeler içerisinde ayağa fırlayarak, saldırganı yumrukladı.
Saldırganı deviren Wendi Çin’de de kahraman ilan edildi. Çin’in twitter’ı Sina Weibo “Wendi, artık benim idolümsün!”, “Bir inci gibi parlıyorsun” iletileri ile doldu ve Wendi’ye “kaplan kadın” lakabı takıldı. Hatta Amerikan yayın kuruluşu MSNBC, Wendi’nin eski bir voleybolcu olduğu için defansta bu kadar başarılı olduğunu yazdı.

EVİN BABASINI AYARTMIŞTI

1968 yılında Çin’de orta halli bir ailenin erkek beklerken, üçüncü kızları olarak dünyaya gelen Wendi, “kendi şansını kendi yarattı.” 1987 yılında ailenin yaşadığı bölgedeki bir fabrikaya Amerikalı bir mühendis çift geldi. Çifte dil konusunda yardımcı olan ve çocuklarına bakan Wendi, ailenin davetiyle ABD’ye geldi. Burada ailenin yanında kalan Wendi, kısa bir süre sonra evin babasını baştan çıkarttı, onunla evlenerek Los Angeles’a yerleşti. Guardian gazetesinin deyişiyle “Wendi ABD’de oturma izni almasına yetecek kadar” bu mühendisle evli kaldı.

YALE'DE MBA YAPTI

Genç kadın boşandıktan sonra ABD’nin en saygın üniversitelerinden Yale’in MBA programına kabul edildi. Yaz tatilinde Hong Kong’da bulunan Star televizyonuna stajyer olarak giren Wendi’yi müdürleri “Hiçbir şeyden korkusu yoktu” diye tanımlıyordu. Vanity Fair Dergisi’ne konuşan kanal çalışanları yetenekli, Wendi’nin zeki, tuttuğunu koparan ve “flörtöz” bir kadın olduğunu söylüyordu.

37 YAŞ KÜÇÜK

Wendi okulunu bitirip kanalda çalışmaya başladığı sırada, yeni yatırımlar için Hong Kong’a gelen Murdoch’a çevirmenlik yapması için görevlendirildi. 1997 yılında tanıştıklarında Wendy 29, Murdoch 66 yaşındaydı. Murdoch bir gün Wendi’nin patronunu arayarak “Wendi işten ayrıldı, artık benimle yaşayacak” dedi. Murdoch kısa süre sonra eşinden boşandı. Çift 17 gün sonra evlendi. Telekulak skandalıyla ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Rupert Murdoch, oğlu James ve şirketin eski CEO’su Rebekah Brooks’un ardından, İngiliz parlamentosunun dünkü konuğu Başbakan David Cameron oldu. Cameron “Tabi ki pişmanım ve yarattığı öfke nedeniyle oldukça üzgünüm” dediği skandalın, halkın polise ve basına güvenini sarstığını söyleyerek, konuyla ilgili bağımsız bir soruşturma yürütüleceğini, polis, basın ve siyasetçiler arasındaki ilişkinin masaya yatıracağını vurguladı.

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.