1. HABERLER

  2. Mehmet Atak yazıyor
Mehmet Atak yazıyor

Mehmet Atak yazıyor

Mehmet Atak yazıyor

A+A-

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Haftası’nın 100. yıldönümünü iftiharla ve gururla kutluyoruz.

Ecdadımız bundan bir asır önce;

Başta Ulu Emr'e ve Ulü’l Emr’e itaat ederek, İstiklal uğrunda, namus yolunda tercihini yaparak, tüm imkânsızlıkları göğüsleyerek, açlığı, yokluğu hiçe sayarak, imanını ve inancını eteğe kemiğe büründürerek, vatanımızı işgal etmeye heveslenen düşman kuvvetlerini“Allah Allah” nidaları ile kara ve deniz harekâtında hezimete uğrattığı yerdir. Çanakkale…

Seyit Onbaşı’nın düşmanın deniz harekâtına 275 kg’lık top mermisini sırtına koyarak, denizin derin sularına gömdüğü yerdir Çanakkale...

Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi sözleri ile anılan kefensiz yatanların şehridir Çanakkale…

Bu destana ve bu destana vesile olana ecdadımızın aziz hatıralarına sahip çıkmak adına

Bir önceki dönem Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi iken, Gölbaşı Belediyesi Meclis Başkanlığı'na bir önerge vermiş idim.

Çanakkale Zaferinin 97. yıl dönümü dolayısıylaVatan için, Bayrak için, Ezan için, Namus için canlarını kanlarını toprakla buluşturan ecdadımızı sadece Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Haftası'nda değil tüm günlerde hatırlamak ve 18 Mart günü, günün anlam ve önemine uygun etkinliklerin yapılması için gelecek nesillerimize vatan sevgisini aşılamak için ilçemizin uygun bir alanına Çanakkale'de iman gücü ile 275 kg’lık top mermisini sırtına koyarak, iyi bir isabetle, İngiliz gemisini batıran ve tarihe adını altın harflerle yazdıran Seyit Onbaşı anıtının Gölbaşı ilçemiz sınırları içerisinde uygun bir alana yapılması idi.

Söz konusu önergem kabul edilerek karara bağlandı.

KARAR

 

          Seyit Onbaşı anıtının yaptırılması ile ilgili Kültür ve Turizm Komisyonu'nun 31.10.2012 tarih ve 8 sayılı raporu, Belediye Meclisi'nin 08.11.2012 tarihli toplantısında  görüşüldü.

Konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra; 

 

Çanakkale Savaşında gösterdiği kahramanlıkla adını Türk tarihine yazdıran Seyit Onbaşı’nın aziz hatırasının İlçemizde de  yaşatılarak genç nesillere  aktarılması  için Plan ve Proje  Müdürlüğünce yapılacak çalışma sonucunda İlçemizin uygun görülecek bir alanına Seyit Onbaşı anıtının yapılması hususunu içeren Kültür ve Turizm Komisyonu’nun 31.10.2012 tarih ve 8 sayılı raporuna meclis üyeleri Mehmet Atak ve Hayati Çal’ın yer tespitinden sonra meclisin onayına  sunulması şeklindeki şifahi önerileri ilave edilerek kabul edilmesine, Belediye Meclisi’nin 08.11.2012 tarihli  toplantısında oybirliği ile karar verildi.

 

Anıtın ilçemize kazandırılması ve Çanakkale Zaferinin 97. yıl dönümünde yapılıp temellerinin atılması ve gelecek yıllarda bitirilmesi için naçizane çabalarım oldu. Bu çabalarım birileri tarafından şahsıma mal edilecek diye hayata geçirilmedi.

Bu arada Anıt o gün bugündür konuşulmadı ve yapılmadı.

Şimdi ilçemize bu anıtın kazandırılması için Gölbaşı Belediye Başkanımız Fatih Duruay ve ekibi bu anıtı tekrar gündeme getirilerek alınan Meclis kararının değerlendirmesini ümit ediyorum. İnşallah zaferin 101 yılında Gölbaşı’nın en güzel yerinde anıt yerini almış olur. 

Bu duygu ve düşüncelerimle; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize şahadetlerinin mirası olan vatan toprağından bin rahmet diliyorum.

 Ruhunuz şad olsun...

MEHMET ATAK

 

                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                              

 

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.