1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Mehmet Özhaseki Çubuklularla buluştu
Mehmet Özhaseki Çubuklularla buluştu

Mehmet Özhaseki Çubuklularla buluştu

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa süre kala çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Mehmet Özhaseki bu kez Ankara’nın turşusu ile meşhur ilçesi Çubuk’taydı.

ÇUBUK’TA ÖZHASEKİ’YE YOĞUN İLGİ
Çubuk’taki Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle bir araya gelen Özhaseki’ye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Çubuk Kuzey Yıldızı Düğün Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Cumhur ittifakı Çubuk Belediye Başkan Adayı Baki Demirbaş ile AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da katıldı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım yaptığı konuşmada, “Metronun ne olduğunu bilmeyen, raylı sistemi sadece televizyonlarda gören, alt-üst yapı nedir bilmeyen bir aday mı yoksa bu hususlarda şimdiye kadar şehrini beli bir aşamaya getirmiş şehrini dünya standartlarının üstüne çıkarmış bir belediye başkanı mı? Tabi ki şehrimizi bir adım öteye götürecek, problemlerimizi çözecek ve bizimle yol yürüyecek Cumhur İttifakı adayı Başkentimize, bu güzel şehrimize fevkalade layıktır” dedi.
Çubukluların alkışları eşliğinde kürsüye çıkan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlıkların demokratik toplumların vazgeçilmezi olduğuna vurgu yaparak, “STK’lar kendilerinden önce toplumu düşünen örgütlerdir. Bu nedenle bizler için de son derece önemlilerdir” diye konuştu.
Kocaeli’nde yapılan Yuvacık Barajı’nın 3,5 milyar dolara yapıldığını ve devlete ek yük getirdiğini belirten Özhaseki, “Sol zihniyetin harcadığı bu para Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıllık yatırım bütçesi kadar maliyet demek” değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ADAY BELİRLEME KRİTERLERİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aday belirleme sürecine de değinen Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday belirleme kriterlerini, “Birincisi adayın emin sıfatını taşıması, ikincisi ehliyet ve liyakat sahibi olması, üçüncüsü de güler yüzlü olması, kapısının, gönlünün açık olması” olarak açıkladı.

“PROJE KİTABI BASTIRMAK YÜREK İŞİDİR”
Ankaralıların ihtiyaçları ve eksiklikler konusunda hızlı bir çalışma gerçekleştirerek, uzmanlarla birlikte proje hazırlığı yaptığının altını çizen ve 11 ana başlık altındaki 111 projesini kitapçık halinde vatandaşlara dağıttığını vurgulayan Özhaseki, “Şunu söylemeliyim altına imza atmak cesaret ister. Bazı arkadaşlar televizyonlarda çıkıyorlar, anlatıyorlar ama bir kitapçık haline getiremiyorlar. Çünkü 5 sene sonra çıkar hesap sorarlar, bunlar kitapta vardı niye yapmadın diye… Bundan korkuyorlar” açıklamasını yaptı.

ÖNCELİK YENİ METRO HATLARI
Kızılay’dan Havaalanı’na kadar uzayacak olan Metro hattının yapımının öncelikli projeleri arasında yer aldığını söyleyen Mehmet Özhaseki, “Ankara’mızı, dünya başkentleri arasındaki yarışta ileriye götürecek ne varsa yapacağız inşallah. Cumhurbaşkanımız ile bir muhabbetimiz var sağ olsun, inşallah gider yardım isteriz kendisinden ve hepsini yaparız” dedi.
Konuşmaların sonunda Çubuk Şoförler Odası Başkanı Fatih Neşeli, Mehmet Özhaseki’ye bir duvar saati hediye ederek, programlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

ÇUBUK’TA SKM AÇTI
Muhtarlarla buluşmasının ardından Çubuk’ta vatandaşlarla irtibat sağlayacak, seçim boyunca ilçede hizmet verecek olan Çubuk Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını da yapan Özhaseki’ye; AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ile AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan eşlik etti.
Çubuklulara, “Seçimlerde sandıkları patlatacak mıyız?” diye soran Özhaseki’ye vatandaşlar hep bir ağızdan “evet” yanıtını verdi.
Cumhur İttifakı’nın Çubuk Belediye Başkan Adayı Baki Demirbaş ile birlikte kol kola hizmet vereceklerini ve ilçenin tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışacaklarını ifade eden Özhaseki, MHP İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.
Özhaseki daha sonra ilçede faaliyet gösteren esnafla da sohbet ederek, “hayırlı işler” dileğinde bulundu.

SERVİSÇİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR
Başkent’te faaliyet gösteren Esnaf Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile sürdürdüğü buluşmalarına servisçilerle devam eden Özhaseki, Altındağ Kültür Merkezi’nde Ankara Servisçiler Esnaf Odası üyesi yüzlerce servisçiyle de bir araya geldi.
Sözlerine Ankara’daki servis ve taksicilerle ilgili hiçbir şikayet gelmediği için teşekkür ederek başlayan Özhaseki, esnafın vatanına, milletine, değerlerine bağlı, ülkenin temel dinamosu ve orta direği olduğuna vurgu yaptı.

“ESNAF İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ”
“Bizler belediye başkanları olarak, tüm esnaf gruplarıyla işbirliği içinde olmak zorundayız… Esnafın haklarını savunmak belediye başkanlarının görevidir” diyen Özhaseki’nin sözleri alkışlarla karşılandı.
Kayseri’de belediye başkanlığı dönemindeki toplu taşıma uygulamalarını da anlatan Özhaseki, “Ankara’mızda da 25 ilçe belediye başkanımızla kol kola gireriz ve sizlere hizmet ederiz” diyerek, Başkent’te hayata geçirmeyi planladığı projelerden örnekler verdi. 

SERVİS PLAKALARI
Başkent’te faaliyet gösteren servisçilerin taleplerini dinleyen Özhaseki, Ankara’da yeni servis plakası ihalesi açılacağı iddialarına da şu sözlerle açıklık getirdi:
“Nereden çıktı, ihale de neymiş, nerede satılacak? Zaten yeterli derecede var. Daha fazlası da nereden çıktı? Hiç merak etmeyin, bir plaka daha artmaz, siz rahat olun. Oda başkanımızla konuştum tüm sıkıntılarınızı biliyorum. Plaka dışında korsan sıkıntınızı da biliyorum. Korsan ile de mücadele edilir. Siz işinizin sahibi olursunuz ve sizi muhatap alırız. Ankara’da servisçilerle ilgili sizin istemediğiniz hiçbir şey olmaz, hiç merak etmeyin.” 
Servisçilerin yoğun ilgi gösterdiği Özhaseki, toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bu haber toplam 2839 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.