1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mehmetçik kaçan teröristlerin peşinde
Mehmetçik kaçan teröristlerin peşinde

Mehmetçik kaçan teröristlerin peşinde

Çukurca'da operasyon, Şemdinli'de hava hareketliliği.

A+A-

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Haksel Dağı ve Kazan Vadisi'nde 1 Astsubay ve 1 Uzman Çavuşun şehit olması, 1 Yüzbaşının da yaralanmasını ardından bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar Irak sınırındaki 35 kilometrelik alanda yoğunlaştırıldı.

PKK İLE SICAK TEMAS SAĞLANDI

Çukurca ilçe merkezi yakınlarında bulunan Haskel Dağı bölgesinde, 5 gün önce güvenlik güçleri arazi arama taraması yaparken sabah saatlerinde mayın patladı. Patlamada Uzman Çavuş Metin Koza şehit oldu. Uzman Çavuş Koza'nın şehit olmasının ardından da Haskel Dağı bölgesinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sonunda PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmalarda ise Özel Kuvvetlerde görevli Astsubay Kalender Özdemir şehit olurken, Çukurca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ethem Kara ise yaralandı.

İŞTE O OPERASYONDAN KARELER

Çukurca İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Haskel Dağı Bölgesi'nde başlayan operasyon, Irak sınırındaki 35 kilometre uzaklıktaki Kazan Vadisi'ne kadar genişletildi. Operasyon bölgesine, Çukurca ilçe merkezinde bulunan 21'inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle özel eğitimli komandolar sevk edilirken, Mehmetçik sınır boylarını adeta abluka altına aldı.

ŞEMDİNLİ'DE HAVA HAREKETLİLİĞİ

Hakkari'ni Şemdinli İlçesi'nde ise bugün hava hareketliliği oldu. Askeri hareketliliğin yoğunluk kazandığı bölgede, bugün saat 10.20 sıralarında hava hareketliliği yaşandı. Yüksekova yönünden gelen 4 savaş uçağı, Şemdinli ilçesi üzerinden, Irak sınırına doğru gitti. Uçaklar bir süre sonra da aynı güzergahtan geri döndü. 

Bu haber toplam 1443 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.