1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Metroda kadın vagon anketi
Metroda kadın vagon anketi

Metroda kadın vagon anketi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından başlattığı “Japonya'da olduğu gibi, Ankara metrosunda da kadınlara ayrı bir vagon uygulamasını deneyelim mi” anketinin sonuçlarını açıkladı.

A+A-

Gökçek, anketle ilgilenen 631 bin 567 kişiden, 79 bin 574 kişinin oy kullandığını, oy kullananların yüzde 52’sinin uygulama önerisine "evet" derken, yüzde 48’inin ise "hayır" oyu verdiğini bildirdi.

        Başkan Gökçek’in dün Twitter’dan başlattığı Ne dersiniz? Japonya'da olduğu gibi, kadınlara tacizin önlenmesi için Ankara metrosunda da kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?” anketinin sonuçları belli oldu. 24 saat süren ankete çok sayıda vatandaş katıldı ve anketten “Evet”kararı çıktı.

         Başkan Gökçek, Japonya’da kadın tacizlerini önlemek amacıyla uygulanan özel vagon uygulamasının Ankara metrosunda da denenmesi yönünde gerçekleştirdiği anketinin sonuçlarını, “Anketimiz tarihi bir rekor kırdı... Anketi tıklayan sayısı 631.567... Etkileşim sayısı 177.848... Bu anket rekorudur. Ankete oy kullanan sayısı 79.574... Evet diyenler %52... Hayır diyenler %48...” twitiyle açıkladı.

 

-“KADINLARA YÖNELİK VAGON UYGULAMASINI DENEYEBİLİRİZ”

Başkan Gökçek, Twitter kullanıcılarının çoğunluğunun sol görüşlü olmasının bir gerçek olduğunu, buna karşın yaptığı anketten “evet” kararının çıkmasının da anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz. Biraz daha düşünelim" dedi.

Başkan Gökçek’in ankete ilişkin attığı twitleri şöyle:

       “-Japonya, metroda kadınları tacizden korumak için ayrı vagon uygulaması yapıyor...

       -Ne dersiniz?… Ankara metrosunda da kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?

       -Anketimiz tarihi bir rekor kırdı... Anketi tıklayan sayısı 631.567... Etkileşim sayısı 177.848... Bu anket rekorudur.

       -Ankete oy kullanan sayısı 79.574... Evet diyenler %52... Hayır diyenler %48... Twitter’da sol görüşlü olanların yoğun olduğu bir gerçek... Buna rağmen % 52 ile kabul çok anlamlı...

       -Demek ki metrolarda kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz… Biraz daha düşünelim... Uygularsak Meclis Kararı gerekli… Hayırlısı”

Bu haber toplam 46079 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum