1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. MHP 16 yıl sonra Diyarbakır'da
MHP 16 yıl sonra Diyarbakır'da

MHP 16 yıl sonra Diyarbakır'da

MHP'nin Diyarbakır mitingi bugün. Kent son derece sakin. PKK da 'normal faaliyet' diyerek 'itidal'e çağırdı.

A+A-

MHP bugün, 1995'ten sonra ilk kez bir 'Diyarbakır mitingi' yapacak. Provokasyon yapacakları iddiasıyla 11 ülkücünün tutuklanmasının ardından daha çok dikkat çeken miting öncesi kentte bir gerilim yok.

Radikal'e mitingi değerlendiren MHP il yöneticileri ve BDP'liler bir 'olay' beklemiyor. MHP İl Başkanı Mehmet Karakoç, "Mitingimizde bir olay beklemiyoruz. Çünkü burası Diyarbakır" derken BDP'nin Diyarbakır'daki tek Türk adayı Nursel Aydoğan da "Burada herkesin görüşüne saygı var" diyor.

DİYARBAKIR'DA MHP VE BDP AFİŞLERİ YAN YANA

BAHÇELİ HEMEN ANKARA'YA DÖNECEK

Miting için, 1975'teki olaylı mitingin yapıldığı Dağkapı Meydanı'na da büyük bir MHP bayrağı asıldı. MHP aracı, anons yaparak Diyarbakırlıları mitinge davet ediyor. Miting alanının dış güvenliğini polis, iç güvenliği ise partililer sağlayacak. Bahçeli'yi kent girişinde sadece İl Başkanı Karakoç karşılayacak. Araç konvoyu yapılmayacak. Bahçeli, mitingin ardından hemen Ankara'ya dönecek.

MHP'Yİ DESTEKLEYENLER KÜRT KÖKENLİ

Seçim için Kürtçe propaganda yaptıklarını söyleyen MHP İl Başkan Yardımcısı Abdullah Özden, MHP'yi sadece korucuların desteklediği görüşünün yanlış olduğunu söyleyerek, "Bismil'de Türkmen köyleri var. Ama onlar da BDP'yi destekliyor. Burada MHP'yi destekleyenler Kürt kökenli" diyor.

PKK: NORMAL FAALİYET

PKK yöneticisi Murat Karayılan da örgüte yakın yayın organları aracılığıyla yaptığı açıklamada, MHP mitinginin 'normal bir seçim faaliyeti olduğunu' belirterek, Kürt halkını provokasyona gelinmemesi konusunda uyardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, mitingin sakin karşılanacağını belirterek, "MHP gelip dilediği insana hitap edebilir" dedi.

ERDOĞAN'A BİR CEVAP VERİN

MHP lideri dün Malatya'daydı. AKP iktidarında sadece yeni zenginler türediğini söyleyen Bahçeli, "Geliriniz yükseldi mi, hayat standardı yükseldi mi, üniversite mezunu evlatlar iş buldu mu, can ve mal güvenliği ile yaşayabiliyor musunuz? Böyle değilse Başbakan'a 12 Haziran'da bir cevap vermek lazım" dedi.

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.