1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. MHP'den CHP'ye: Önce abdest alın
MHP'den CHP'ye: Önce abdest alın

MHP'den CHP'ye: Önce abdest alın

MHP, yemin krizini aşabilmek için arabuluculuğa soyundu ancak..

A+A-

Yemin krizinin çözülmesi için aktif rol alarak harekete geçen MHP, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le başlatığı yemin krizini aşma trafiğini dün CHP ve Ak Parti ile devam ettirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin formüle ettiği, "karşılıklı yumuşatıcı açıklamalar yapılsın, CHP'liler yemin etsin, bütün partiler ortak deklarasyon yayınlasın ve sorun gerekirse mevzuat değişikliği ile TBMM çatısı altında çözülsün" şeklindeki 4 öneriyi önceki gün Çiçek'e sunan MHP'liler, dün de Ak Parti ve CHP'nin nabzını yokladı.

ABDESTSİZ NAMAZ OLMAZ

CHP ile yapılan görüşmede, MHP'liler 4 aşamalı çözüm önerisi yazılı olarak iletirken, "Çözümü kolaylaştırın, rahatlatın. Abdestsiz namaz olmaz, önce abdest alın, namazı beraber kılarız" diyerek tutuklu vekillere ilişkin ortak mücadele verme önerisinde bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE GEREK YOK

MHP'lilerin iyi niyetine teşekkür eden CHP yöneticileri ise sorunu çözecek olanın iktidar çoğunluğu olduğunu belirterek, MHP'nin önerisiyle sonuç alınamayacağı görüşünü dile getirdiler. CHP'liler, görüşmede, "Şu aşamada sorunun çözümü için anayasa değişikliğine gerek yok. Bu AKP'nin kendi istediği anayasanın ilk adımı olur ve bu bahane edilir" mesajını iletti.

SATMA SİSTEMİ

Görüşmede MHP kanadı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP'yi hedef alan, "Biz arkadaşlarımızı satmadık" açıklamasını gündeme getirdi. Bu sözlerden duydukları üzüntüyü dile getiren MHP'liler, tutuklu vekiller için TBMM çatısı altında ortak mücadele verilmesi gerektiğini vurguladılar. Buna karşılık CHP'liler ise "Bu mücadele sadece bizim için değil tüm tutuklu vekiller için" değerlendirmesini yaptı.

BAŞBAKAN'A İLETECEKLER

MHP, Ak Parti'ye de, "Ortak bildiriyi siz kabul ederseniz CHP de kabul eder. Tutuklu vekiller için TBMM'de çözüm bulunacak. Yoksa hapisten adam kaçıracak halimiz yok" mesajını iletti. Ak Partililer ise MHP'nin 4 aşamalı formülünü Başbakan'a iletip parti içinde değerlendireceklerini belirtirken, burada CHP'nin yemin etmemesi halinde adım atılmasının zor olacağı vurgusunu yaptı.

DÖRTLÜ TOKALAŞMA

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, dün CHP'ye, "hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirdi. MHP'li yöneticileri, CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan karşıladı. Böylece Tarhan ilk kabulünü gerçekleştirmiş oldu. Kabuldeki dörtlü tokalaşma ilginç görüntü oluşturdu.

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.