1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. MHP'li Ilıkan'dan Mansur Yavaş'a: DİKKAT EDİN!
MHP'li Ilıkan'dan Mansur Yavaş'a: DİKKAT EDİN!

MHP'li Ilıkan'dan Mansur Yavaş'a: DİKKAT EDİN!

Eymir Gölü'ndeki tadilat çalışmalar için destek veren AK Parti ve MHP, diğer parklarda da aynı sorunların olduğuna dikkat çekerek çalışma yapılmasını istedi.

A+A-

Eymir Gölü için ABB ile ODTÜ işbirliğiyle yapılacak çalışmalar, ABB Meclisi’nin gündemindeydi. Başkan Mansur Yavaş, ilk etapta içme suyu ve tuvaletlerin tamiratının yapılacağını açıkladı.

Eymir’deki çalışmalar için destek veren AK Parti ve MHP, diğer parklarda da aynı sorunların olduğuna dikkat çekerek çalışma yapılmasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, mart ayının ilk toplantısını ABB Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında önceki gün gerçekleştirdi. Meclis, ODTÜ bünyesinde bulunan Eymir Gölü çevresinde düzenleme yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı’nı görüştü. Yazıya göre; Eymir Gölü’nde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda halkın kullanımındaki ‘tuvaletlerin bakımsızlığı ve yetersizliği’, göl çevresinde bulunan ‘mevcut yolun hem yaya hem de bisiklet yolu olarak kullanımından doğan sıkıntılar’ çözüme kavuşturulacak. Çeşme, çöp konteyneri, aydınlatma direği gibi eksiklikler giderilerek göl daha işlevsel hale getirilecek. Bu doğrultuda Eymir Gölü Yönetim Planı kapsamında üniversite yönetimi ile belediye arasında işbirliği yapılacak. Proje çalışmaları, üniversite yönetimi ve ABB’nin ilgili birim ve kişilerinden oluşan ekiplerce ortak yürütülecek. Başkanlık Yazısı tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

DAHA GENİŞ PROTOKOL DÜŞÜNÜLECEK

İlk etapta tuvalet ve içme suyu konusunda protokol yapılacağını kaydeden Başkan Mansur Yavaş, “Biliyorsunuz orada, içme suyu ve tuvalet yok. Öncelikle onların tamiratları konusunda protokol yapılacak. Daha geniş bir protokol ileride düşünülecek” dedi.

Eymir’de ilk düzenleme içme suyu ve tuvalete

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR HAZİNE

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Eymir bizim için önemli bir hazine. Biz de aynı şeyi düşünüyoruz. Sadece Büyükşehir’in kendi uhdesinde bulunan parklarda da aynı eksiklikler var. Mesela Mogan Park’ta da aynı tadilat gerektiren tuvalet ve diğer ihtiyaçlar var. Öncelikle onlara da dikkat edilirse iyi olur” diye konuştu. kaynak: hürriyet ankara

Bu haber toplam 4932 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.