1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. MHP'li Ilıkan'dan Yavaş'a kredi tepkisi
MHP'li Ilıkan'dan Yavaş'a kredi tepkisi

MHP'li Ilıkan'dan Yavaş'a kredi tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Tatlar Arıtma Tesisi ile 13 ilçedeki eskiyen su borularının yenilenmesi için kredi talebi mecliste yapılan oylamada ertelendi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Tatlar Arıtma Tesisi ile 13 ilçedeki eskiyen su borularının yenilenmesi için kredi talebi mecliste yapılan oylamada ertelendi.

İŞİ FARKLI YERE ÇEKİYORSUNUZ

Karara tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eleştirilerine mecliste yanıt veren Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Biz bu milletin sırtına faiz yükü binmesin dedikçe siz işi farklı bir yere çekiyorsunuz.” diyerek eleştirilere cevap verdi.

ETİK OLMADI

“Bu konuyu başkanvekilleri ile konuştuğumuzda ertelenmesine hep beraber karar verdik. Zaten bu konu Temmuz’da görüşülecek bir konuydu. Diğer konuları erteleyip bunu burada açmak çok da etik olmadı. Burada siyaset yapıp birbirimizle polemiğe girmek gibi bir niyetim yok. Sözlerimizi manipüle etmeye ede gerek yok. Geçen yıl bu konu gündeme geldiğinde yine aynı tonda kayıtlara geçsin diye dediniz ki ‘siz vermeseniz de ben yapacağım.” Bir yıldır niye yapmadınız. Biz vermeyelim demiyoruz. Buradaki malzemenin temini ile ilgili gerekli ihtiyacı karşılayalım. Gereken kısmı da ASKİ Genel Müdürlüğü kendi personeli kabiliyeti ile yapsın diyoruz. Yapılmasın diye bir cümlemiz yok, bir öneri var. Borçlanmalarla alakalı konuda da sizin belediyenizin şeffaflık ve hesap verebilirlik diye bir sayfanız var.

PARANIZ DA VAR

Sayfanızda 3 aylık mali durumunuzu gösteriyor. Burada görünüyor ki belediyenin kasasında 668 milyon 444 bin tl paranız var. Takip de bekleyen 689 milyon alacağınız var. Tasarruf adı altında bir şeyler sunuyorsunuz. Geçen ayki mecliste sizin ilk mecliste zarar ediyor kapatacağım dediğiniz şirketlerden 140 bin tl sermaye artırımı yaptık. Kesin hesabınızda görünüyor ki geçtiğimiz yıl 173 milyon faiz ödemişsiniz. Biz bu milletin sırtına faiz yükü binmesin dedikçe siz işi farklı bir yere çekiyorsunuz. Sizin bütçeniz var, kasada da paranız var. Lazım olur diye 100 milyon tl daha para veriyoruz hala siz bunu kabul etmek istemiyorsunuz. Biz size ne zaman bir şey versek mutsuz oluyorsunuz.

BU HEPİMİZİN SORUNU

Biz desteklemeye çalışıyoruz. Bu sorun hepimizin sorunu, insanlığın sorunu. Elimizden geldiğince de burada bu süreci birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Durduk yere buradan bir siyaset üretmek gibi maksadımız yok. Biz bu meclis çatısı altında beraberiz. 3 ay sonra bu para bitti derseniz yine konuşuruz. Elimizden geleni yaparız.”dedi. 

 

 

Bu haber toplam 2980 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.