1. HABERLER

  2. Mogan için tarih belli oldu
Mogan için tarih belli oldu

Mogan için tarih belli oldu

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü'nün temizliğiyle ilgili projenin ihalesinin 26 Ocak'ta yapılacağını açıkladı.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü'nün temizliğiyle ilgili projenin ihalesinin 26 Ocak'ta yapılacağını açıkladı.

Ak Parti Aralık ayı istişare toplantısında partililere hitap eden Duruay, şu ifadeleri kullandı;

“2016 yılı bu yıldan çok daha verimli olacak. Bugün ilk defa sizlerle paylaşıyorum. Bizim seçimlerden önce verdiğimiz en büyük sözlerden biri Mogan Gölü’nün temizlenmesiydi. İkincisi Konya Yolu Altgeçidi’nin yapılmasıydı. Konya Yolu ile ilgili projemiz tamamen bitti ve bir dahaki ay projemizi Kara Yolları’na teslim edeceğiz. Mogan Gölü’nün temizlenmesiyle ilgili olarak ise 26 Ocak’ta ihale gerçekleştirilecek. Üçüncü sözümüz ise yapılacak olacak hastanemizdi. Bu sene hastanemizin ihalesi de yapılacak, temeli de atılacak”

EKAP'da ilan yayınlandı

Mogan gölü temizleme projesinin ihalesi EKAP'da yayınlandı. İhale 26 Ocak 2016 tarihinde yapılacak. Gölün iç  temizliği 140 gün sürecek. Göl temizliği ve çevre düzenlemesi 365 gün sürecek.

Göl üç aşamada temizlenecek. Gölden çıkan mırık gölün son tarafında bulunan araziye serilecek. Gölden çıkan mırık dev pompalarla 1,5 km mesafeden dışarı aktarılacak. 140 günlük çalışma sonundan göl eski halini alması bekleniyor.Göl çevresi yeniden düzenlenecek toplumun yararlanacağı bir mesire alanına çevrilecek.

 

Bu haber toplam 2329 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler