1. HABERLER

  2. Mogan kuruyor
Mogan kuruyor

Mogan kuruyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Hürriyet Ankara’ya önemli açıklamalarda bulunarak, Başkent Ankara için büyük bir öneme sahip olan Mogan Gölü’nün kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Hürriyet Ankara’ya önemli açıklamalarda bulunarak, Başkent Ankara için büyük bir öneme sahip olan Mogan Gölü’nün kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Yetkisizlikten yakınan Odabaşı, “Çözüm ilçe belediyelerinin yetkisinde olmadığından ilgili kurum ve kuruluşlarla çözüm için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

GÖLBAŞI Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, son yerel seçimlerin ardından geride bıraktığı iki buçuk yıllık süreci AnkaraHürriyet’e değerlendirdi. 2009 yılında yapılan yerel seçim öncesinde seçmene verdiği vaatlerin büyük bir bölümünü yerine getirdiğini kaydeden Yakup Odabaşı, Gölbaşı ilçesinin “turizm” alanında hızla ilerlediğini ve bu yolda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Asfaltsız yol kalmayacak
Yüzölçümü bakımından Ankara’nın en büyük ilçesinde belediye başkanı olarak görev yaptığına dikkat çeken Odabaşı, ilçe sınırları içerisinde çok sayıda köyden dönüşen mahallelerin olduğunu ve belediyeye bağlı ekiplerin bu mahallelerde yeni yollar açtığını ifade etti. Odabaşı, “Fen İşleri Müdürlüğümüzün başlattığı proje ile 2011 yılı sonuna kadar Gölbaşı merkezde asfaltsız yol ve kaldırımsız sokak kalmayacaktır” dedi.
En önemli cazibe merkezi
Odabaşı, ilçe belediyesinin yetkisinde olmaması nedeniyle Mogan Gölü’nün kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Gölbaşı, başta göllerimiz olmak üzere yeşiliyle, doğasıyla, eğlence tesisleriyle ve çabuk ulaşılabilirliğiyle Ankara’nın en önemli ve gözde cazibe merkezlerinden biridir. Ancak şehrin içinden geçen Konya Yolu ilçemizi ikiye bölmekte Mogan Gölümüz ise kuruma tehlikesi altındadır. Bunların çözümü ilçe belediyelerinin yetkisinde olmadığından ilgili kurum ve kuruluşlarla çözüm için girişimlerimiz devam etmektedir” dedi.
Yüzde 40 yatırıma
Belediye olarak kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek amacıyla ruhsat harçlarında yüzde 80’e varan indirim yaptıklarını dile getiren Odabaşı, “Belediyemizce 43 bin metrekare büyüklüğünde 11 adet dinlenme parkı tesis edildi. 21 bin ağaç dikildi ve bakımı için gerekli tedbirler alındı. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı dünya ortalaması 10 metrekare iken yaptığımız çalışmalarla Gölbaşımız’da 20 metrekare üzerine çıkardık. Yaklaşık 100 bin metrekare alana hobi bahçeleri yapma çalışmalarımız hızla devam etmektedir” diye konuştu.Odabaşı, yatırım harcamaları için 2010 yılında belediye bütçesinden yüzde 30, 2011 yılında ise yüzde 40 oranında kaynak ayırdıklarını söyledi. 

vd.jpg

 

Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.