1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Muhteşem Yüzyıl'da Kürdistan açılımı
Muhteşem Yüzyıl'da Kürdistan açılımı

Muhteşem Yüzyıl'da Kürdistan açılımı

Muhteşem Yüzyıl'ın dün akşam yayınlanan bölümünde, Kanuni'nin mektubundaki Kürdistan detayı dikkatlerden kaçmadı.

A+A-

Show TV'deki Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni'nin mektubunda yer alan "Kürdistan" kelimesi de sansürsüz olarak ilk kez ekrana geldi.

BDP'LİLERİ TARAFINDAN PROTESTO EDİLMİŞTİ

Muhteşem Yüzyıl'ın ilk bölümlerinde Sultan Süleyman'ın Macar kralına yazdığı mektubun girişinde "...Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin Anadolu'nun ve Karaman'ın..." derken, orjinal mektuptaki "Kürdistan" kelimesi es geçilerek sansür uygulanmıştı. Bunun üzerine BDP'li milletvekilleri bu durumu protesto etmiş, hatta konuyu Meclis'e taşıyacaklarını bildirmişlerdi.

Dizinin dün akşam yayınlanan bölümünde o yazı Kanuni Sultan Süleyman karakterini canlandıran Halit Ergenç tarafından sansürsüz okundu.

İŞTE O METİN

"Ben ki, sultanu's selatin ve burhanu'l havakin tac-bahş-i husrevan-ı ruy-i zemin zillulllah fi'l-ardayn Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin Anadolu'nun ve Karaman'ın ve Rum'un ve vilayet-i Zulkadriyye'nin ve Diyarbekr'in ve Kürdistan ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Haleb'in ve Mısır'ın ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve külliyen diyar-ı Arab'ın ve Yemen'in ve dahi nice memleketlerin ki... Sultanı ve padişahı Sultan Beyazıd han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım."

İŞTE O SAHNELER

Muhteşem Yüzyıl'da Kürdistan açılımı - izle

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.