1. HABERLER

  2. Münür Ballı, belediyeyle yine kafa buldu
Münür Ballı, belediyeyle yine kafa buldu

Münür Ballı, belediyeyle yine kafa buldu

Göl-Bir Der Başkanı Münür Ballı, Gölbaşı Belediyesi ile resmen dalga geçti. Yeni kurdukları federasyonın tanıtım toplantısında "Subaşı mahallesinin yaptığı festival, Gölbaşı Belediyesi'nin festivalinden farkı yoktu" diyerek Belediyeyi ti'ye aldı.

A+A-
Göl-Bir Der Başkanı Münür Ballı, Gölbaşı Belediyesi ile resmen dalga geçti. Yeni kurdukları federasyonın tanıtım toplantısında "Subaşı mahallesinin yaptığı festival, Gölbaşı Belediyesi'nin festivalinden farkı yoktu" diyerek Belediyeyi ti'ye aldı.
 
Gölbaşı’nda faaliyet gösteren dernekler bir çatı altında toplanmak için ilk adımı attı.  Daha önce sıkça dile getiirlen ancak somut bir adım atamayan STK’lar Gölbaşı’nda Dernekler Federasyonu’nu resmen kurdu.  Federasyon Başkanlığı’na ise Göl-Bir-Der Başkanı Münür Ballı seçildi. Göl-Bir-Der başkanlığının yanı sıra Gölbaşı Dernekler Fedesresyon  Başkanı sıfatıyla Münür Ballı ve Dernek Başkanları basın mensupları ile Ramazana ayının ilk gününde iftar yemeğine bir araya geldi. Federesyon Başkanı Münür Ballı, iftar yemeğinin ardınan Federasyonu kurma amaçlarını ve hedeflerini anlatarak basın mensuplarını bilgilendirdi.

Ballı yaptığı açıklamada; dernek yöneticilerini teker teker basın mensuplarına tanıtarak, Federasyon olarak yapacakları çalışmalara ve hedeflere değindi.

Ballı, Gölbaşı’nda birçok STK’nın olduğunu belirterek, “Bütün STK’lar kendi alanlarında çalışmalar yaptılar. Ama biz Gölbaşı’nın genel sorunlarını biraraya getirebilen, Gölbaşı’nda daha etkin çalışma fırsatını yakalamayı benimseyen STK ile bir araya gelelim istedik. Gölbaşı’nın kanayan yarası alt geçit, açılmasını çok istediğimiz Mogan Üniversitesi, Eymir Gölü’ne Gölbaşılının giremeyişi  gibi belli başlı sorunları dile getireceğimiz bir platformun olması gerekliydi. Bunun yanı sıra Gölbaşı ile ilgili uygulayabilceğimiz projeler buradaki STK arkadaşlarımızla birlikte çok farklı yerlere taşınacaktır.” Dedi.

Münür Ballı yapmış olduğu konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Biz kendi aramızda görev dağılımı yaptık. Resmi olarak Federasyonu kurduk. Arkadaşlarımız Federasyon başkanı olarak beni görmek istediler.  Yönetmimizi oluşturduk. Resmi prosüdür başladı. Biz bu oluşuma bir  yıl önce bütün STK’ları ve Siyasi partileri ziyaretle başladık. Sonrasında STK temsilcileri ‘Artık birarada toplanalım’ dediler ve ilk adımı da böylece atmış olduk. Bütün STK’lara resmi  yazıyla böyle bir federesyonun kurulacağını, amaçlarının gayelerinin neler olduğunu kendileri ile paylaştık. Yazılı olarak da kendilerine gönderdik. Kervan yolda düzelir hesabı, bir yola çıkmadan sonuç elde edilemiyor. O yüzden de düğmeye bastık ve çalışmalarımız devam ettirmek istedik.  Aramızda olmak isteyen STK’lar var ama ancak burada sadece şube oldukları ve asıl genel merkezlerinin Ankara’da olması nedeniyle bize resmi olarak katılamayan derneklerimiz var. Onlarda bizim çalışmalarımıza fahri olarak katılacaklar. Göl-Der Başkanı İsa Ömercan’ı da davet ettik ama bir daha dönüş olmadı. Bundan sonraki süreçte bizimle çalışmak siteyen STK’lar olursa kapımız açıktır” dedi.

Gölbaşı Dernekler Federasyonu’nun siyaset üstü bir dernek olup olmadığı konusunda ki soruya Ballı, “Bizim dün olduğu gibi yarında hiçbir siyasi beklentimiz ve bakışımız yok. Bizim bakışımız Gölbaşı. Gölbaşı’nda bir çivinin üstüne bir çivi de biz çakabilir miyiz bunun hesabını yapıyoruz. Onun ötesinde burada bulunan arkadaşların elbette bir siyasi düşüncesi vardır ancak bu tamamen kendilerini bağlar. Bizim siyasi tercihimiz, siyasi beklentimiz Gölbaşı’na ve Gölbaşılılara hizmet etmek. Ancak siyasette bugün yada yarın partisi farketmez yanlış yapılırsa karşısında yapılan doğru çalışmaların da yanına olmayı biliriz.”şeklinde konuştu.

Ballı yönetimde olan STK temsilcilerinin Gölbaşı’nda bir takım düşüncelerin değişmesine inanan kişiler olduğunu vurgulayarak, Subaşı Mahallesi’nin yapmış olduğu festivali de Gölbaşı Belediyesi’nin yaptığı festivalle kıyasladı. Ballı Subaşı Mahallesi’nin Festivali’nin Gölbaşı Festivali’ne yakın bir festival olduğunu da dile getirdi.

Ballı konuşmasında ‘Hedeflere ulaşmak için illa arkanızda devasal güçlerin olmasına gerek yok’ diyerek, “İnanmış ve kararlı kişilerle yola çıktığınız zaman bu çatayı hergeçen gün daha da yükseltebilrisiniz. Biz bundan sonra çıtayı yükseltmek için uğraşacağız. Bizim için kimin ne dediği ile uğraşmayacağız. Bizi ilgilendiren bir tek şey Gölbaşı ve Gölbaşılıların sorunlarınıdır” dedi.

Bu haber toplam 3485 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.