1. HABERLER

  2. Müteahhitlerin önündeki büyük engel
Müteahhitlerin önündeki büyük engel

Müteahhitlerin önündeki büyük engel

Gölbaşı Müteahhitler Derneği Başkanı Ercan Bilgin , merdiven sahanlıklarının emsal dışında olmadığı tek yerin Gölbaşı olmasının müteahhitlerin için engel olduğunu belirtti.

A+A-

Gölbaşı Müteahhitler Derneği Başkanı Ercan Bilgin uzun zamandır yaşanan Merkez İmar Plan sorununun çözüme kavuşturulmasının ardından yaptığı yazılı açıklama ile Gölbaşı Belediyesi’ne ve emeği geçen kurumlara teşekkür etti. Bilgin ayrıca Örencik ve 74 Parsel ile ilgili de sorunun ivedikli olarak çözülmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, “Derneğimiz Üyeleri ve Gölbaşı halkının beklentisi; Örencik ve 74 Parsel Planlarının bitirilmesi yönünde, Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün daha etkin ve yoğun bir çalışma göstermesidir” ifadelerini kullandı.

GMDER Başkanı Ercan Bilgin’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

21.06.2011 tarihinde kaleme aldığımız basın açıklamasında, Üyelerimizi ve Gölbaşı halkını İmar Planları ile ilgili gelinen noktada bilgilendirmiştik. Bu sürecin devamında Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yoğun çalışmaları neticesinde Merkez Planlarına ait jeolojik etütler Afet İşleri Genel Müdürlüğünden onaylanarak, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına(Ö.Ç.K.)  iletilmiştir. Ö.Ç.K. ya ulaştırılan Jeolojik Etütler neticesinde 13.07.2011 tarihinde Merkez İmar Planlarını onaylamıştır. Bunun neticesinde aynı gün Merkez Planlar için çap, kot, ruhsat ve iskan işlemleri Gölbaşı Belediyesi tarafından açılmıştır.

Gölbaşı Belediyesinin çabaları ve Ö.Ç.K nın onayı neticesinde Planların ayrılmasıyla Merkez Plan notlarına  ‘Çatı örtüsü ile son kat tavan döşemesi altında kalan hacimler bağımsız birim oluşturmamak şartıyla kullanılabilir. Işık ve havalandırma amacıyla yapılacak pencereler çatı düzlemi içinde kalacak veya mahya kotunu geçmeyecek şekilde düzenlenir.’ ifadesi eklenmiştir. Merkez Planlarının bu noktaya getirilmesinde katkısı olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne, Afet İşleri Genel Müdürlüğüne, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı ve ilgili Daire Başkanlığına bu özverili çalışma ve çabalarından dolayı teşekkür ederiz.

ÖRENCİK VE 74 PARSEL İMAR PLANLARINDAKİ SON DURUM…..

Örencik İmar Planlarıyla ilgili alınan bilgiler ışında Örencik İmar Planları Ö.Ç.K.ya incelenmek üzere teslim edilmiştir ve süreç devam etmektedir.74 Parselle ilgili olarak ise, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün sorunu kökten çözmek için çalıştıkları bilgisi tarafımıza verilmiştir. Derneğimiz Üyeleri ve Gölbaşı halkının beklentisi; Örencik ve 74 Parsel Planlarının bitirilmesi yönünde, Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün daha etkin ve yoğun bir çalışma göstermesidir.

MERDİVEN SAHANLIKLARININ EMSAL DIŞI KALMASI……

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinin yapı düzenine ilişkin tanımlar başlıklı 18. Madde de değişiklik yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 14.03.2011 gün ve 918 sayılı raporu neticesinde ve 14.03.2011 gün ve 817 nolu kararında, özetle merdivenkovaları, merdiven kolları ve kat sahanlıklarının Emsal dışı bırakılması yönünde karar verilmiştir. Bu karara istinaden Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm ilçe belediyelerinde bu karara uygun şekilde merdiven sahanlıkları emsal dışı bırakılmak koşuluyla uygulama başlatılmıştır. Gölbaşı İnşaat Müteahhitlerince ve Gölbaşı halkınca bu gelişmeler doğrultusunda bu uygulamanın dışında kalan tek ilçenin Gölbaşı olduğu bilinmektedir.

Bilindiği üzere Gölbaşı merkezdeki parsellerin küçük olması sebebiyle inşaat alanı ve konut amacıyla kullanılan mekânların küçük olduğu aşikardır. Bu mekânların ve alanların daha verimli ve kullanışlı olması adına Gölbaşı İnşaat Müteahhitleri ve Gölbaşı halkı bu karardan Gölbaşının da faydalanmasını beklemektedir. Bu konuyla ilgili Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının tekrar değerlendirme yaparak beklentilere cevap verecek bir sonuç ortaya koymasını temenni ediyor, saygılar sunuyoruz.

                                                                                       GMDER Adına Yön. Kur. Başkanı                          

                                                                                                             Ercan BİLGİN

Bu haber toplam 2895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.