1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Nevin Gökçek'ten o ailelere yardım
Nevin Gökçek'ten o ailelere yardım

Nevin Gökçek'ten o ailelere yardım

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Pursaklar'da engelli çocuk sahibi, yardıma muhtaç aileleri ve şiddet mağduru anneleri ziyaret edip dertlerini dinledi, yardımlar yaptı.

A+A-

Pursaklar’da ilk olarak Nilgün-Mürsel Turay çiftini ziyaret eden Nevin Gökçek, ailenin makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren 2,5 yaşındaki kızları Elif Yağmur Turay için dua etti ve sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Turay ailesi, Elif Yağmur’a “metabolik kas hastalığı” teşhisi konduğunu, ameliyat ve 12 aylık yoğun bakım sürecinin ardından, minik kızlarının nefes problemi nedeniyle boğazının delindiğini anlattı.

Asgari ücretle çalışan baba Mürsel Turay, makineye bağlı yaşamak zorunda kalan kızları Elif için bankalardan kredi çektiğini ve devletin katkılarıyla da evine oksijen ve yaşam destek makinesi evine alabildiğini belirtti. Baba Turay, Nevin Gökçek’e maddi imkansızlıklar yüzünden fizik tedavi göremeyen Elif Yağmur için doktorların artık fizik tedavi alma imkanının kalmadığını söylediklerini anlatarak, görme, duyma ve konuşma yetisi olmayan Elif’in sadece burnundan beslenebildiğine dikkat çekti. . 

Aileye moral desteği veren Nevin Gökçek, ayrıca yardımda bulundu.

 

-ENGELLİ ÇOCUK SAHİBİ ANNEYE, AİLEDEN ŞİDDET...

         SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, daha sonra eşinden ayrılan ve engelli çocuğu olan Kevser Konkan’ı ziyaret etti. Yıllar önce yapılan kızamık aşısı sonrasında engelli hale gelen çocuğunun durumu hakkında Nevin Gökçek’e bilgi veren Konkan, önce altına kaçırmaya, sonrasında da hayali objeler görmeye başlayan çocuğunun, halen tepkisiz ve engelli olarak hayatına devam edebildiğini anlattı. Kevser Konkan, eşinin eviyle ve engelli çocuğuyla ilgilenmediğini, üstelik eşinin kardeşleri tarafından şiddet gördüğünü söyledi. Kevser Konkan, yaşadıklarını anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

-EŞİNDEN AYRILMIŞ ANNELERE DESTEK...

Nevin Gökçek, aile bütünlüğünü kaybetmiş, zor durumdaki kadınları da ziyaret ederek destek verdi.

Eşi tarafından aldatılan ve tek çocuğuyla yaşayan S.K’yı ziyareti sırasında, eşinden 1 yıl önce ayrıldığını anlatan S.K, eşinin nafakasıyla geçindiğini kaydetti. 8 yaşındaki oğlu D.K’nın, harçlığını çıkartmak için oyun kartları satmaya çalıştığını belirten S.K’ya moral desteği veren Nevin Gökçek, D.K’nın elindeki oyun kartlarının tamamını satın aldı. Nevin Gökçek, D.K'yı, eşi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile de telefonda görüştürdü.

Nevin Gökçek, eşinden, madde bağımlısı olduğu ve şiddet gördüğü için ayrılmak zorunda kalan ve Kaymakamlık yardımıyla geçinmek zorunda olan 4 çocuklu Serpil Gündüztepe’yi de ziyaret ederek sorunlarını dinleyip moral verdi.

Son olarak eşinden şiddet gören Hacer Yıldız’ı ziyaret eden Nevin Gökçek, içki içen ve çocuklarına şiddet uygulayan eşinden ayrıldığını anlatan Hacer Yıldız ile Pursaklar’da zor durumdaki 5 aileyi de ziyaret ederek sorunlarına derman olmaya çalıştı.

Nevin Gökçek’e, AK Parti Pursaklar Kadın Kolları Başkanı Hacer Altuntaş da eşlik etti.

Bu haber toplam 3462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.