1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nimet Çubukçu'dan neden boşandım açıklaması
Nimet Çubukçu'dan neden boşandım açıklaması

Nimet Çubukçu'dan neden boşandım açıklaması

Nimet Çubukçu: Fikren ve ruhen anlaşamıyorduk

A+A-

Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üniversite sıralarında tanıştığı Birol Çubukçu ile 22 yıllık evliliğini sonlandırdı. Çubukçu, artık kızlık soyadı olan Baş'ı kullanacak.

AK Parti İstanbul milletvekili Nimet Çubukçu, 22 yıllık eşi Birol Çubukçu ile önceki gün Sarıyer Aile Mahkemesi'nde görülen, gizli celsede boşandı.

OKULU BİTER BİTMEZ EVLENDİ

Nimet Çubukçu, İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde okuduğu yıllarda tanıştığı Birol Çubukçu ile okul bittikten sonra nikâh masasına oturdu. Çiftin 1989'da oğulları Çağrı dünyaya geldi. Okulunu bitirdikten sonra bir süre serbest avukat olarak çalışan Nimet Çubukçu, 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçildi. 2 Haziran 2005'te 59'uncu Hükümet'te Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atanan Çubukçu, 60'ıncı hükümette ise Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. Nimet Çubukçu, 12 Haziran seçimlerinde koltuğunu Ömer Dinçer'e devrederken oldukça hüzünlüydü.

JET HIZIYLA GİZLİCE BOŞANDI

Avukatı Süleyman Balcı aracılığıyla önceki gün öğle saatlerinde Sarıyer Aile Mahkemesi'ne başvuran Nimet Çubukçu, Birol Çubukçu'ya boşanma davası açtı ve gizlilik talebinde bulundu. Talebi jet hızıyla işleme konulan Çubukçu, davasını açtıktan yaklaşık 2 saat sonra Sarıyer Adliyesi'ne gelerek boşandı.

FİKREN VE RUHEN ANLAŞMAZLIK

Duruşmada Nimet Çubukçu ve avukatı Süleyman Balcı ile Birol Çubukçu ve avukatı Şevket Cankur hazır bulundu. Milletvekili olarak görevini sürdüren Nimet Çubukçu, mahkemeye sunduğu dilekçede, eşiyle aralarında bir süredir fikren ve ruhen anlaşmazlık bulunduğunu ve birbirlerini daha fazla yıpratmamak adına anlaşmalı olarak boşanma kararı aldıklarını belirtti.

TAZMİNAT VE NAFAKA TALEP ETMEDİLER

Birbirlerinden maddi ya da manevi tazminat ve nafaka talep etmeyen çift, hazırladıkları protokolde, Sarıyer Acarlar Sitesi'ndeki evlerini oğulları Çağrı Çubukçu'ya bırakmayı kabul etti. Protokolde, çiftin kişisel mal ve hesaplarının sahiplerinde kalacağı ve birbirlerine gelecekte de herhangi bir mal paylaşımı ya da tazminat davası açmayacakları belirtildi.

Bu haber toplam 15910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.