1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. O yol yeniden açıldı ama...
O yol yeniden açıldı ama...

O yol yeniden açıldı ama...

Örencik mahallesini Gölbaşı merkeze bağlayan yol  tapulu arazi içinde kaldığı ve can ve mal kaybı tehlikesi gerekçesiyle dün kapatılmıştı. Aradan geçen 24 saatin sonunda kapatılan yol yeniden açıldı.

A+A-

Örencik mahallesini Gölbaşı merkeze bağlayan yol  tapulu arazi içinde kaldığı ve can ve mal kaybı tehlikesi gerekçesiyle dün kapatılmıştı. Aradan geçen 24 saatin sonunda kapatılan yol yeniden açıldı.

Gölbaşılılar tarafından sıklıkla kullanılan yol, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başta olmak üzere , Gölbaşılı diğer siyasetçilerin devreye girmesiyle  yol kapama krizi de son bulurken, yol kapamaya gerekçe olarak gösterilen can ve mal kaybı tehlikesi yolun açılmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi.

Örencik Mahallesini Gölbaşı'na bağlayan yolun yapılan imarla vatandaşın tapulu arazisi olmasıyla birlikte yolda yıllarca çözülemeyen sorununa 112586 ada 8 parselde yerleri bulunanlar yasal olmayan bir şekilde mahkeme kararı olmadan 25 m’lik yolu trafiğe kapattı.

ABB BAŞKANI SÖZ VERDİ

Aradan geçen 24 saatlik zaman diliminde Ak Parti, CHP ve İYİ Partili yöneticilerin durumu ABB Başkanı Mansur Yavaş’a iletmesi ve Yavaş’ın da sorunun 1 ay içerisinde çözüleceğini söylemesi üzerine yol açıldı. Öte yandan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de müteahhit Orhan Şahin ile temasa geçerek yolun açılmasında büyük katkı sağladı.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Orhan Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Örencik yolu mağduriyetimizin giderilmesi için,çaba sarf eden ,Belediye baskanimiz Ramazan şimsek beye,Osman karaaslan beye,Rıza Kuyrukcu beye,Ercan Şimşek beye,Engin Eren beye,Mehmet Atak beye ,Halil ibrahim Yilmaz beye ,Huseyin çakmak beye,Necati Koçak beye, ve bu işle yetkili bizimle ilgilenen devlet memurlarına, ören der başkanı Arif beye ve muhtar Lokman Çakır beye,Ve bu işte gazeteci olarak Yasin Dayanç beye, teşekkürler,inşallah çözüme kavuşuruz” dedi.

Orhan Şahin, Osman Karaaslan’ın yaptığı paylaşıma ise şu yorumu yaptı: “Osman başkanımız, bize söz verdi,ve yanımızda Mansur beyle görüştü, bizde kendisine inandık güvendik,ve kimsenin mağdur olmamasını, istemiştir başkan,bizde gereğini yaptık.Riza beye ve Hasan Tatlı hocamıza da ayrıca  teşekkürler.” İfadelerini kullandı.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE GİRDİ DEMİŞTİ…

PEKİ ŞİMDİ YOL AÇILDI CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE DEĞİL Mİ?

Orhan Şahin  yolu kapatma gerekçesi olarak insanların mal ve can güvenliğini tehlike içerisinde olduğunu gerekçe göstermişti. Şahin “Burası Seğmenler ve Bahçelievler Mahallesi’nin bitişi Örencik Yolu geçen 25m’lik geniş bir yol. Burada 4 blokluk bir inşaatımız var. En son ki inşaat alanımız tamamen yolun içerisinde kaldı.  1. Katı çıktıktan sonra 2 katta yoldan geçen araçların can ve mal güvenlikleri tehlikeye girmiştir.” İfadelerini kullanmıştı.

İNSAN HAYATI TEHLİKEDEYSE İNŞAAT DEVAM MI EDECEK?

Yolun bir gün aradan sonra tekrar kullanıma açılması sonrası ‘Peki şimdi insanların can ve mal güvenliği tehlikede değil mi?” sorularını akıllara getirdi.  Can ve mal güvenliği tehlikede iken bina inşaatının devam etmesi insanların canını hiçe saymıyor mu? Ortada gerçekten bir can ve mal kaybı tehlikesi söz konusu mu? Yolun bir ay içerisinde açılacağı söz verildiyse de, yol yapılana kadar geçen sürede herhangi bir can ve mal kaybında bunun hesabını kim verecek? Yetkililer mi yoksa müteahhit mi?  Eğer öyle yetkililer bir an önce harekete geçmeli ve insanların hayatı söz konusuysa bir an önce ya yolun tekrar kapatılması ya da inşaatın durdurulması gerekmektedir.

 

Bu haber toplam 3682 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.