1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Obama Başbakan Erdoğan’a hayran
Obama Başbakan Erdoğan’a hayran

Obama Başbakan Erdoğan’a hayran

Obama, Erdoğan ile, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’den daha çok görüştü.

A+A-

Obama'nın en çok Erdoğan’la görüştüğünü belirten ABD Politico gazetesi, kayıtlara göre 15 görüşmenin olduğunu, Obama ile Erdoğan'ın birbirlerine saygı ve hayranlık duyduğunu kaydetti. ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın karşılıklı olarak birbirlerine saygı ve hayranlık duyduğu belirtildi.

POLİTİCO GAZETESİ YAZDI

Amerikan “Politico” gazetesi, ABD yetkililerine dayanarak, Başkan Obama’nın “kişisel anlamda en iyi ilişki kurduğu yabancı liderlerden birinin” Başbakan Erdoğan olduğunu yazdı. Habere göre Obama, Erdoğan ile, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’den daha çok görüştü. Beyaz Saray’ın resmi kayıtlarının, Obama-Erdoğan buluşması veya konuşmasının sayısını “15” olarak gösterdiği ve bunun gerçek rakamdan daha az olabileceğine dikkat çekildi. Bir yetkili, son iki yılda, Ankara ve Washington’un, İsrail, İran ve Wikileaks gibi olaylar nedeniyle çatıştığını, ancak Obama-Erdoğan ilişkisinin bu sorunların aşılmasında yardımcı olduğunu söyledi.

SADECE BİRKAÇ KİŞİ

Başkan Obama’nın, selefleri George W. Bush ve Bill Clinton gibi diplomaside “yakın kişisel ilişki”ye uzak durduğunun altını çizen gazete, bunun istisnaları olarak, Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve İngiltere Başbakanı David Cameron’u gösterdi.

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.