1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ODTÜ kavgası büyüyor!
ODTÜ kavgası büyüyor!

ODTÜ kavgası büyüyor!

ODTÜ kavgası büyüyor!

A+A-

ODTÜ kavgası büyüyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'de geçecek yola karşı çıkanların yaptığı eylemler sırasında mahallelilere ve ODTÜ'lülere destek vermeye gelen CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, Aylin Nazlıaka ve İlhan Cihaner hakkında suç duyurusunda bulundu. Diğer taraftan avukat Sedat Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ arazisinden geçirmeyi planladığı yolla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara İdare Mahkemesine dava açtı.

GÖKÇEK'DEN CHP'YE SUÇ DUYURUSU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP milletvekili Nazlıaka, Cihaner ve Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu. Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ arazisinden geçirmeyi planladığı yola yönelik protestolara katılarak, belediye ekiplerinin çalışmalarını engelledikleri gerekçesiyle Nazlıaka, Cihaner ve Aygün ile ilgili savcılığa başvuruda bulunduklarını yazdı. Gökçek, milletvekillerinin iş makinelerinin önünü keserek, taş attıklarını, kamu hizmetini engelleyerek, kamu görevlilerine mukavemet ettiklerini, suça teşvik ve kamu malına zarar verdiklerini iddia etti.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİ

ODTÜ kampüsünden geçirilmesi planlanan yol ile ilgili avukat Sedat Vural'ın ise yol yapım çalışmasının durdurulması ve planın iptal edilmesi için idare mahkemesine dava açtı. Mahkemeye sunulan dilekçede, "Bugün dünyanın tüm çağdaş kentlerinde trafik düzenlemelerinin, insan merkezli yapıldığı, doğal yapının korunduğu, taşıt trafiğinin yer altına alınarak bulvar ve meydanların insanlara tahsis edildiği" belirtildi. Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlayacak ve ODTÜ arazisinden geçirilecek yolun 1. derece doğal sit alanını kapsadığı ifade edilen dilekçede, kültür ve tabiat varlıkları ile doğal sit alanlarının korunmasının hem uluslararası sözleşmeler, hem de Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile güvenceye alındığı belirtildi. Dilekçede, yol çalışması yapılması, şantiye kurulması ve ağaçların sökülmesi uygulamalarının yürütülmesinin durdurulması ve yapılan yargılama sonucunda iptaline karar verilmesi talep edildi.

GÖKÇEK'İN TWİTLERİ.

* İşte dünkü ODTÜ olaylarında anarşiye önderlik yapan, yasaları yok sayan üç CHP milletvekili; Aygün, Nazlıaka, Cihaner.
* CHP milletvekili Hüseyin Aygün ODTÜ'de belediyenin kepçesini taşlıyor. Bunun hesabını mahkemede senden soracağız.
* Cihaner güya savcılık yapmış. Kamu görevini ayaklarıyla engelliyor. Hesabını savcıda vereceksin Cihaner.
* Sen terörist misin Hüseyin Aygün? Belediyemizin kepçesini taşlıyorsun? Senin acilen dokunulmazlığın kalkmalı.

Bu haber toplam 2090 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.