1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Olimpiyat Şampiyonu oldular
Olimpiyat Şampiyonu oldular

Olimpiyat Şampiyonu oldular

Deaflympics 2017’de finalde Ukrayna’yı penaltılarla 4-3 yenen Erkek Milli Futbol Takımı futbolda olimpiyat şampiyonu oldu.

A+A-

Deaflympics 2017’de finalde Ukrayna’yı penaltılarla 4-3 yenen Erkek Milli Futbol Takımı futbolda olimpiyat şampiyonu oldu.

23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda tüm maçlarını kazanarak finale kadar yükselen Erkek Milli Futbol Takımı, finalde de Ukraynalılara acımadı. Eski Samsun 19 Mayıs Stadyumu'ndaki karşılaşmaya seyirciler yoğun ilgi gösterirken, ay-yıldızlılar Ukrayna'yı penaltı atışları sonrasında yenerek turnuvanın galibi oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, baskılı oyununun sonunda bir türlü golü bulamadı. Maç, ikinci yarıdan itibaren ortada geçti. Her iki takım da eşitliği bozmak için zaman zaman atak yapsa da bir türlü golü bulamadı. 90 dakika boyunca eşitlik bozulmayınca maç uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca karşılaşma penaltılara gitti. Türkiye penaltı atışları sonucunda rakibini 4-3 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Futbolcular penaltı atışlarının ardından büyük sevinç yaşadı.

Karşılaşmayı ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç beraber izledi. Bakan Bak ve Kılıç, karşılaşmanın sonunda sporculara madalyalarını takdim etti.

Milli Takımın Atrenörlüğünü ise Gölbaşı'nın yakından tanıdığı isim Mücahit Öztürk yapıyor. 

Bu haber toplam 2861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.