1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Oray Eğin'i çıldırtan tweet
Oray Eğin'i çıldırtan tweet

Oray Eğin'i çıldırtan tweet

ORTASI DELİK kitabımı yolluyorum tweet'i Oray Eğin'i çıldırttı.

A+A-

Akşam yazarı Oray Eğin dünkü yazısında Elif Şafak'ın kitap kapağını eleştirdi. Eğin Elif Şafak'ın İskender kitabının kapağının Genius Within: The Inner Life of Gleen Gould' belgeselinin afişine ne kadar benzediğini anlattı. Kitabın ajansından Oray'a cevap geldi. Twitter'dan yapılan açıklamaya Oray Eğin'i çıldırttı.

BU KAPAK EKİP İŞİYSE

Alametifarika ajansından Uğurcan Ataoğlu geçen gün yazdığım 'İskender' kitabının aşırma olduğu iddiasına yanıt vermiş şirketin blog'unda. İşi ironiye vurarak iddiayı reddetmeye çalışıyor. Ama görünen köy işte. 'Bu kapak bir ekip işi' demiş, en çok bu cümleye takıldım. Keşke bunu herkese söylemeseydi. Bu kadar uyduruk bir kapak 'ekip işiyse' sanırım bu ajansla çalışan firmalar anlaşmalarını yeniden gözden geçirecektir. Koca ajans toplanıp ortaya ancak böyle bir kapak çıkarıyorlarsa bu çalmaktan daha büyük sorunları olduğunu da gösterir.

ÇİRKİN İMA

Ataoğlu bana 25 yıllık çalışmalarının yer aldığını kitabını da yollayacağını eklemiş. Zaten bir gün önceden haberim olmuştu, çünkü bir gün önce twitter'da 'Oray Eğin'e ortası 'delik' kitabımı yolluyorum' diye yazmıştı. Aynen bu şekilde, çirkin imayla.

AL O DELİĞİ..

Bakmayın bunların çok modern göründüklerine, Touchdown'da ya da Otto'da 'Helvetica' belgeseli ya da Malcolm Gladwell kitapları üzerine bilgiçlik taslamalarına. Bir insanın gerçek yüzü, terbiyesi, içinde gizlediği avam böyle durumlarda ortaya çıkıyor. Kendisine 'Al o deliği' diye başlayan bir dolu cümle kurabilirim. Ama şimdilik sadece büyük Türk liberteri Serdar Erener'den yamağının kulağını çekmesini rica ederim. Zira benim vaktim yok, şu 25 yılın kitabına dalayım, bakalım nerelerden esinlenmişler.

Oray Eğin'in bahsettiği kitap

Bu haber toplam 4960 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.