1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ordu sele teslim oldu
Ordu sele teslim oldu

Ordu sele teslim oldu

Ordu'da gece saatlerinde başlayan ve şiddetli yağış kentte sel ve su baskınlarına neden oldu.

A+A-

Yağış nedeniyle çeşitli illerden fındık toplamak için Ordu'ya gelen işçilerin konakladığı Uzunisa köyündeki alan da sular altında kaldı.

VATANDAŞLAR YOĞUN ÇABA GÖSTERDİ

Aşırı yağış nedeniyle şehir merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, bazı araçlar sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerine ve iş yerlerine dolan suları boşaltmaya çalışırken, Ordu Belediyesi itfaiye ekipleri suyun tahliyesi için çaba gösterdi.

SEL FELAKETİNDEN KARELER

Su baskınlarının olduğu alanlarda inceleme yapan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yağış nedeniyle kentte büyük zararın olduğunu belirterek, ''Şu anda her yer felaket. Bütün mahallelerde ciddi sorunlar var. Gerçekten aşırı derecede bir yağış söz konusu. Çok sayıda yolumuz çöktü. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar'' dedi.

FINDIK İŞÇİLERİNİN KONAKLADIĞI ALAN SULAR ALTINDA KALDI

Yağış nedeniyle çeşitli illerden fındık toplamak için Ordu'ya gelen işçilerin Uzunisa köyünde konakladıkları alan da sular altında kaldı.

Vali Orhan Düzgün, Uzunisa köyüne giderek fındık işçilerinin durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Alanda incelemelerde bulunan Vali Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin gece saat 03.00 itibarıyla alandan güvenli bir şekilde çıkartılarak, Ordu Fen Lisesi misafirhanesine yerleştirildiklerini söyledi.

İl genelinde yağış nedeniyle maddi hasarın oluştuğunu, ancak can kaybının yaşanmamasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Düzgün, şöyle konuştu:

''Gece başlayan aşırı yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı. Fındık işçilerimizin bulunduğu bu alan da maalesef selin vurduğu yerlerden. Burada güvenlik görevlisi arkadaşımız suyun yükselmesi nedeniyle işçilerimizi uyarmış. Daha sonra da yetkililere bilgi verilerek, gece saat 03.00 itibarıyla alanın boşaltılmasına başlandı. Şu an için can kaybı söz konusu değil. Sadece alanda bulunan bazı çadırlar ve iki araç sele kapıldı.''

Vali Düzgün, işçilerin Ordu Fen Lisesi misafirhanesine yerleştirildiklerini de belirterek, ''İşçiler güvenli bir şekilde bulundukları alandan alınarak bir okulumuzun misafirhanesine yerleştirildi. He hangi bir sorun yok'' diye konuştu.

İŞÇİLERİN İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR

Uzunisa köyünde konakladıkları alanın sular altında kalmasının ardından misafirhaneye yerleştirilen işçilerin her türlü ihtiyaçları gideriliyor.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından işçilere yiyecek ve giyecek dağıtımında bulunuluyor.

İşçilerden Fazlı Tatar, aşırı yağış nedeniyle gece çadırlarda uyuyamadıklarını, suyun yükselmesi nedeniyle yetkililerin de uyarısıyla alanı boşalttıklarını söyledi.

Tatar, ''Çok yoğun yağış oldu. Biz zaten çadırlarda uyuyamıyorduk. Sonra suyun yükseldiği uyarısı yapıldı. Ailelerimizle birlikte alan dışına çıktık. Sonra buraya getirildik'' dedi.

Öte yandan, Gülyalı ve Kabadüz ilçesinde de bazı dereler aşırı yağış nedeniyle taştı.

Kabadüz ilçesinde ekili alanlar zarar görürken Melet Irmağı yanındaki bir şantiye de sular altında kaldı.

Bu haber toplam 1840 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.