1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Osman Gökçek ATO projelerini açıkladı
Osman Gökçek ATO projelerini açıkladı

Osman Gökçek ATO projelerini açıkladı

ATO Başkan adayı Osman Gökçek meslek gruplarının temsilcileriyle bir araya gelerek projelerini açıkladı.

A+A-

Salih Bezci’nin istifasının ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ATO’daki meslek komiteleri ile tek tek görüştü. Seçimin en geç 27 Kasım’da gerçekleştirilmesi bekleniyor

Geçtiğimiz perşembe günü Başkan Salih Bezci ve 8 yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından ATO'da adeta deprem yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, Bezci'nin istifasının ardından ATO Başkanlığı'na aday olduğunu açıklarken TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ATO'ya kayyum atanacağını açıkladı. ATO'ya görevinden istifa etmeyen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Aypek'in kayyum olarak atanması beklenirken atanacak olan kayyum Çankaya Seçim Kurulu ile yazışmalara başlayarak seçim startını verecek. Aypek şu anda istifa eden Bezci'nin yerine görevi devam ettiriyor.

İKİNCİ ADAY DERYAL
Çankaya Seçim Kurulu'nun belirleyeceği tarihe göre seçimin yapılacağı ATO'da yeni başkanın en geç 27 Kasım günü belli olması bekleniyor. Beyaz TV Genel Koordinatörü Osman Gökçek, ATO Başkanlığı için adaylığını açıklayan tek isim olurken MÜSİAD'ın kurucularından AK Parti'ye yakın bir isim olan Mustafa Deryal'ın da başkanlığa aday olabileceği hatta ATO içerisinde ekibiyle birlikte kulis çalışmalarına başladığı iddia edildi. Öte yandan yeni ATO Başkanı'nın kim olacağı merak konusu olurken TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ATO'daki 68 meslek komitesi üyesi ile tek tek görüştüğü öğrenildi. TOBB'daki makam odasında her meslek komitesi ile yaklaşık 20 dakikalık bir görüşme yapan Hisarcıklıoğlu'nun ATO'daki son durum hakkında bilgi aldığı ifade edildi.

DEMOKRASİ GRUBU YEMEKTE BULUŞTU
ATO'nun şuan için tek başkan adayı olan Osman Gökçek de seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Meslek komitelerini tek tek ziyaret ederek destek isteyen Gökçek, ayrıca ATO Meclis Üyesi Yüksel Tavşan'ın başını çektiği "Demokrasi Grubu" ile yemek yedi. Yaklaşık 80 ATO Meclis Üyesi'nin katıldığı yemekli toplantıda konuşan Osman Gökçek başkan olması durumunda hayata geçirmeyi planladığı projelerini paylaştı.

Bu haber toplam 2977 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.