1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Osman Karaaslan'dan oylama açıklaması
Osman Karaaslan'dan oylama açıklaması

Osman Karaaslan'dan oylama açıklaması

Gölbaşı Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısının 1. Oturumu Ramazan Şimşek başkanlığında yapıldı.

A+A-

Gölbaşı Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısının 1. Oturumu Ramazan Şimşek başkanlığında yapıldı.

Toplantıya  Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (ASKİ) 350 milyon lira kredi kullanmasına ilişkin oylamayla ilgili tartışmalara damgasını vurdu.

Konuyla ilgili söz alan Ak Parti Gölbaşı Grup Başkanvekili Osman Karaaslan, kamuoyunda bu konuyla ilgili bilgi eksikliğinin bulunduğunu ifade ederek bazı açıklamalarda bulundu.  Karaaslan, ASKİ’ye borçlanma yetkisi verilmesine rağmen Mansur Yavaş’ın yeniden kredi talebinde bulunduğuna dikkat çekerken, bu nedenle red verdiklerini ifade etti.

KAMUOYUNU YANILTIYORLAR

Karaaslan, Gölbaşı’na gelen su hattının Çayyolu bölgesinden geldiğini ifade ederek “Gölbaşı’nın günlük 40 bin m² su tüketimi var ve toplamda 60 bin abonesi var. Mansur Yavaş bu hattın yapılmaması durumunda Gölbaşı Polatlı ve bazı bölgelerin aylarca susuz kalacağını söyledi. Durum böyle ise buna hangi vicdan hayır diyebilir? Mansur Yavaş’ın istediği kredi 2018 yılında meclisten alınan kararla stratejik planda yer aldı.”

KREDİ ÇEKME YETKİSİ VERİLMİŞTİ, YENİDEN TALEPTE BULUNDU

ASKİ’ye borçlanma yetkisi verilmesine rağmen Mansur Yavaş’ın yeniden kredi talebinde bulunduğuna dikkat çeken Karaaslan “Biz zaten bu su boru hattının yenilenmesi için 07.08.2019 tarihinde mecliste önerge verdik. Zaten bu konu ASKİ’nin yatırım bütçesinde yer alıyor. Aynı zamanda biz mecliste Ak Parti ve MHP grubu olarak ASKİ’ye 472 milyon lira borçlanma yetkisini zaten verdik.”  İfadelerini kullandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden projeleri ve seçim öncesinde Gölbaşı’na halkına vaat edilen sözlerin takipçisi olacaklarını da söyleyen Karaaslan “Hizmete engel olunmaz. Bizler Ak Parti olarak vatandaş odaklı hizmetlerin her zaman yanındayız.” Dedi.

 

Bu haber toplam 6242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.