1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Osmanlı Halk Pazarı açıldı
Osmanlı Halk Pazarı açıldı

Osmanlı Halk Pazarı açıldı

Geçtiğimiz Aralık ayında, elektrik kontağından çıkan yangın sonucu tamamen yok olan ve Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Ticaret Odası işbirliğiyle kısa sürede tümüyle yeniden yapılan Osmanlı Halk Pazarı, Başbakan Binali Yıldırım ve Başkan Melih Gökçek tar

A+A-

Başbakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, sorumluluk projesini yerine getirdiğini belirterek teşekkür etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Ticaret Odası'nın, kısa sürede, yanan yok olan dükkanları tekrar yapıp hak sahiplerine teslim ettiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Emekleri için teşekkür ediyoruz, esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Hayırlı, bol kazançlar elde etmelerini  niyaz ediyoruz” dedi.

 

-“BELEDİYE BAŞKANIMIZ, GEREKLİ KATKIYI SAĞLADI”

Başbakan Yıldırım, Osmanlı Halk Pazarı'nın yeniden yapımı konusunda Başkan Melih Gökçek’in gerekli katkıyı sağladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Değerli kardeşlerim; bugün artık esnafımız, eskisinden daha güzel, yenilenmiş dükkanlarına kavuştu. Tamamen yanan bu dükkanların yerine, projeyle 6 bin metrekare kapalı alan içinde 253 dükkan yapıldı. 1 Şubat’ta başladı, mayıs sonunda bitti. Yangından bu tarafa 5 ay geçti. Bu bir ortak sorumluluk projesi. Ankara Ticaret Odası, elini taşın altına elini koydu. Belediye Başkanımız gerekli katkıyı sağladı ve bugün artık 6,5 milyon liraya bu iş halloldu. Ama ilk günlerde mağdur olan esnafın işyerleri için şahısları için verilen 6,5 milyon lira da nakdi yardım var. Helali hoş olsun. Şimdi dükkanlar teslim oldu, tezgah açıldı. Allah hayırlı, bol kazançlar versin. Allah, ramazanın bolluk bereketini nasip eylesin.”

 

-“İŞ, AŞ SAĞLAYAN EKONOMİ, GERÇEK EKONOMİDİR”

         Başbakan Yıldırım, esnafın ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu da belirtirken, ülkenin ekonomik durumunu anlamak için esnafla görüşülmesi gerektiğini söyledi. Başkan Yıldırım, şöyle dedi:

         "Esnaf deyip geçmeyelim, zanaatkar deyip geçmeyelim. Türkiye  ekonomisinin bel kemiğidirler. Hükümet programını okurken de ifade ettim, ekonominin ne olduğunu, televizyon programlarına bakarak anlayamazsınız. Dolar şu oldu, döviz şu oldu, petrol şu oldu, faiz bu oldu. Ekonomi nasıl anlamak mı istiyorsun? Gel Osmanlı Pazarı’na, git Ulus’a, git Mercan’a, git Tahtakale’ye, esnafla buluş, esnafla görüş. Gerçek ekonomi, çarşı, pazardaki ekonomidir. Üreten, yatırım yapan; millete iş, aş sağlayan ekonomi, gerçek ekonomidir.”

         Başbakan Yıldırım, kendi iktidarları döneminde ekonominin ve esnafın gelişmesini, 2001 yılında Başbakanlık önünde yaşanan “yazarkasa atma” eylemi örneğiyle anlatırken, “Bugün her türlü imkanı elde eden, her türlü desteğe ve kaynağa ulaşan esnafa, sizin desteğinizle ulaşmış bulunuyoruz” diye ifade etti.

         Konuşması sloganlarla sık sık kesilen Başbakan Binali Yıldırım, “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganlarına karşılık vererek, “Biz milletimizle gurur duyuyoruz, Ankara ile gurur duyuyoruz, Ankaralılarla gurur duyuyoruz” dedi.

 

-"KEÇİÖREN METROSU, YIL SONU AÇILIYOR"

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu’nun bu yıl sonuna kadar açılarak hizmet vermeye başlayacağı müjdesini de verdi. Kendisine gelen bir twit’i anlatarak esprili bir şekilde cevap veren Yıldırım, “Geçenlerde bakanlığım esnasında bana Ankara'dan bir genç mesaj gönderiyor. ‘Aşkım diyor, aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin.’  Bu güzel gençlerimize kötü bir haberim var. Sizin aşkınız hiç bitmesin ama Keçiören Metrosu bu yıl sonu bitiyor, hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Ankara'nın kalbine, Keçiören’den sevgili hemşerilerimiz, dakikalar içinde, çok rahat bir şekilde gideceklerdir”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 45710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.