1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Otobüsler kışa hazır
Otobüsler kışa hazır

Otobüsler kışa hazır

EGO Genel Müdürlüğü Araç Bakım Onarım Daire Başkanlığı, otobüslerin yazlık lastiklerini, kışlık lastiklerle değiştirdi.

A+A-

 “Kar kristali” sembollü kış lastikleri takılan otobüslerle, Başkentliler, kar ve buzlanmaya karşı daha güvenli şekilde seyahat edecekler. Atölye'de ayrıca otobüslerin antifriz ve kalorifer bakımları ve kontrolleri de yapıldı.  

 

-KAR KRİSTALİ İŞARETLİ LASTİK...

EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, otobüslerdeki yaz lastiklerini kış lastikleriyle değiştirdiklerini belirterek, “7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşu azalan yaz lastiklerini, Avrupa Birliği (AB) yönetmeliklerince kabul gören, ‘kar kristalleri’ işareti taşıyan lastiklerle değiştirerek, karlı, buzlu  ve yağışlı yol şartlarına uygun hale getirdik”  dedi.

 

 -KONFORLU VE SAĞLIKLI YOLCULUK...

  Havaların soğumasıyla birlikte, zorunlu kış lastiği uygulamasının başlayacağı 1 Aralık tarihinden önce EGO otobüslerinin lastik değişimleri ve bakımları gerçekleştirilerek, kent içi servise verildiğini ifade eden Genel Müdür Gündoğdu, her gün 750 binin üzerinde Başkentlinin kent içi seyahatlerinde tercihi olan EGO otobüslerinde, güvenli ve konforlu yolculuk yapmalarını sağlayacak olan lastik değişimi ve kış bakım çalışmalarının, büyük bir titizlik içinde yerine getirildiğini söyledi.

 

-“LASTİK DEĞİŞİMİ, GÜVENLİ ORTAMDA YAPILIYOR” 

          Kar kristalli lastiklerin uygun koşullarda ve güvenli bir ortamda saklanıp değiştirildiğini ifade eden Genel Müdür Gündoğdu, şunları söyledi:

        “Otobüslerdeki kış hazırlıkları kapsamında, toplu taşıma araçlarında antifriz kontrolleri yapıldı. Kalorifer sistemleri bakımdan geçirilerek, çalışır duruma getirildi” dedi.   

           Bu hazırlıkların dışında otobüslerde olumsuz hava şartlarında ek önlem olarak zincirli yedek araçların da bulundurulacağı bilgisini veren Genel Müdür Gündoğdu, “Yolda kalan, arızalanan araçlar için 5 seyyar tamir aracı, 1 lastik onarım aracı, 4 kurtarıcı (vinç), her zaman hazır halde bekletilecek” diye konuştu.  

 

-“KAZALARA, YAZLIK LASTİKLER NEDEN OLUYOR” 

 Başkentlilerin kış aylarında da konforlu yolculuk yapmaları için her türlü teknik tedbiri aldıklarını kaydeden Gündoğdu, “Kış aylarında yolları kapatan, kazaların meydana gelmesinin nedeni; kötü hava koşullarından ziyade,  karlı, buzlu ve kaygan yol koşulları için araçlarına önlem almayan sürücülerdir. Araç sahiplerini biz de bir kez daha uyarıyoruz. Kış şartlarında yazlık lastiklerle trafiğe çıkmasınlar. Can ve mal güvenliği açısında da bu durum, ihmale gelmeyecek bir durumdur. Unutmasınlar ki,  sürücülerin yaptıkları ihmalkarlık, sadece kendilerine zarar vermiyor ” diye konuştu.

 

-“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI TERCİH EDİN”

Özel araç sahiplerine de çağrıda bulunan Gündoğdu, özellikle kötü hava şartlarında kentiçi ulaşımı için toplu taşıma araçları, metrolar ve ANKARAY'ı  tercih etmelerini, özel araçlarını ihtiyaç halinde kullanmaları isteyerek, “Böylelikle hem trafiğe çıkan araç sayısını azaltmış, hem de pik saatlerde oluşan trafik sıkışıklığının önüne geçmiş oluruz“ dedi. 

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.