1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Oyaca ve İkizce'nin içme suyu sorunu çözüldü
Oyaca ve İkizce'nin içme suyu sorunu çözüldü

Oyaca ve İkizce'nin içme suyu sorunu çözüldü

ASKİ Genel Müdürlüğü, Gölbaşı ilçesinin Oyaca ve İkizce Mahallelerinin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözdü.

A+A-

ASKİ Genel Müdürlüğü, Gölbaşı ilçesinin Oyaca ve İkizce Mahallelerinin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözdü. ASKİ Müdürü Alper Çelik'in Gölbaşı'nda göreve başlamasıyla birlikte suya erişimin bugüne kadar daha çok tankerle sağlandığı mahalleler, Gökçehöyük Terfi İstasyonu’nun devreye girmesiyle sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavuştu.

 

   2 yıl önce imalatı tamamlanmasına rağmen elektriksel ve mekanik sorunlar nedeniyle devreye alınamayan Gökçehöyük Terfi İstasyonu’nu sisteme entegre eden ASKİ Genel Müdürlüğü bu sayede Gölbaşı ilçesinde 200 hanenin yer aldığı İkizce ve 2 bin 500 kişinin yaşadığı Oyaca Mahallelerini sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavuşturdu.

 

YILLARDIR YAŞANAN SORUN ÇÖZÜLDÜ

    Gökçehöyük Terfi İstasyonu’nun devreye alınmasının ardından ilk etapta İkizce Mahallesi’nde yapılan ancak kullanılmayan depoya da su akışı sağlanmış oldu.

    ASKİ ekipleri pompa ile Oyaca Mahallesi’ne istasyondan su akışı sağlayarak her 2 mahallenin yıldır yaşadığı içme suyu sorununu kalıcı olarak çözdü. İkizce Mahallesi’nde atıl durumda olan 3 bin metreküp kapasiteli su deposunda incelemelerde bulunan Gölbaşı ASKİ Bölge Müdürü Alper Çelik, İkizce ve Oyaca Mahallelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının şu ana kadar dağdan gelen kaynak suyu ve tankerlerle sağlandığını açıkladı:

“Her 2 mahallemizde de sorun vardı ancak Oyaca Mahallesi’nde özellikle bayramlarda çok büyük su sıkıntısı yaşanıyordu. Mecburen bu mahalleleri tanker ile destekliyorduk ancak su dolu tankerler defalarca git gel yaptığı için ortaya mazot masrafı da çıkıyordu. Tankerle su takviyesi işi de bitti. Böylece Oyaca Mahallesi için yılda 32 bin litre, İkizce Mahallesi için ise yılda 17 bin 200 litre mazot tasarrufu sağlanacak. İkizce Su Deposu, 5 yıl önce yapılmış ancak devreye alınamamıştı. Şu an Gökçehöyük Terfi İstasyonu’ndan bu depoya su aktarılıyor. Böylece hem İkizce’nin hem de Oyaca’nın su sorunu tamamen çözüldü.”

 

MAHALLELİDEN ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

    İkizce Mahallesi Muhtarı Fahrettin Dönmez ile Oyaca Mahallesi Muhtarı Mustafa Erdoğan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a içme suyu hizmeti nedeniyle şu sözlerle teşekkür etti:

-Fahrettin Dönmez (İkizce Mahallesi Muhtarı): “Köyümüz 200 haneden oluşuyor. Sonradan mahalle olduk. Bizim mahallemizin ne yazık ki yıllardır su sorunu vardı. Su musluktan aktığında da doğru dürüst bulaşık ve çamaşır makineleri çalışmıyordu. Zaten su 1 gün aksa 5 gün akmıyordu. Allah razı olsun bu sorun artık çözüldü. Sayın Mansur Başkanımıza bu hizmet için çok teşekkür ediyoruz. Bu mübarek günde bizi sevindirdi.”

-Mustafa Erdoğan (Oyaca Mahallesi Muhtarı): Özellikle yaz aylarında ve bayramlarda çok sıkıntı çekiyorduk. Üst kesimlere zaten su çıkmıyordu. Bugünden itibaren sağ olsun Mansur Başkanımın çabasıyla kurtulduk. İnşallah sularımız devamlı akacak. Emeği geçen ASKİ Genel Müdürümüz Erdoğan Öztürk’e, ASKİ’nin tüm çalışan personeline de mahallem adına teşekkür ediyorum.”

 

Bu haber toplam 2867 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.