1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Özcan Aydoğdu yazıyor...
Özcan Aydoğdu yazıyor...

Özcan Aydoğdu yazıyor...

Özcan Aydoğdu yazıyor...

A+A-

Yazımın başında öncelikle şunu belirtmeliyim ki;

BANA GÖRE 15 Temmuz’da darbeyi durduran halka hakaretler yağdıran, terör örgütlerini öven, Cumhurbaşkanı’na ağır hakaretler eden, darbe imasında bulunan , sözde Ermeni soykırımını kabul eden, PKK’nın uzantısı HDP’ye açık destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun savunulacak bir tarafı yok.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bir televizyon programında iktidarın ülkeyi hiç iyi bir yere götürmediğini ifade ederek, " Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde.. Bu ülkenin gerçekten halkın gözü açıldı” İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır” sözleriyle darbe imasında bulunduğu iddia edildi.

Bir başka darbe iması da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geliyor. Bu açıklamalarından ardından Hükümet ve muhalefet arasındaki 'darbe iması' tartışması büyüyor.

Karşılıklı açıklamalar, suçlamalar vs.vs.

Darbe iması iddiası Türkiye siyasetinin sıcak gündeminin en tepesine oturdu.

Hal böyle olunca Gölbaşı’nda da iktidarı da muhalefeti de temsil eden ilçe başkanlarının yanı sıra partililer de olaya müdahil oldular.

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’ın sert açıklaması sonrası zaten darbe konusunda oldukça hassas olan partililer de, Akceylan’ın paylaşımın altına Canan Kaftancıoğlu ve Özgür Özel’e aralarında küfür içerikli yorumlar da bulunan bir çok tepkisel mesaj yazdı.

İşte bunların ardından CHP’den önce Bayram Duman sonra da CHP İlçe Başkanı Engin Eren çok sert mesajlar veren açıklamalarda bulundu.

Hatta CHP İlçe Başkanı Engin Eren olayı, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’a bağlayıp Akceylan'ın isim ve soyismi küçük harflerle yazıp aşağıladı. Ve açıklamalarının devamı halinde daha da sert yazacağını bildirdi.

Ve Engin Eren’e partililer destek verdi… Yetinmediler CHP Ankara İl Başkanlığı da Engin Eren’e destek oluyoruz mesajları attı. Şimdi tüm CHP’liler birer birer Engin Eren’e destek mesajları atıyor.

Yahu Allah aşkına…

Engin Eren eleştirilere daha uygun bir dille yanıt vermek yerine açık açık Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’ı küçümsedi, aşağıladı… 

Bunun neresine destek veriyorsunuz…

Ben açıkçası Engin Eren gibi beyefendi bir kişiliğe sahip bir siyasetçiden böylesine çirkin bir açıklama beklemezdim. Daha düzgün daha eleştirisel bir açıklama beklerdim…

Açıkçası Engin Eren beni şaşırttı. Partisini savunmak elbette ki Engin Eren’in hakkı ama açıklama yaparken Gölbaşı siyasetine yakışır bir açıklama yapmasını beklerdim ama olmadı.

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’a gelince evet partisini savunmak, darbe imasına yanıt vermek onun en doğal hakkı…

Öyle de yaptı.

Ancak…

Paylaşımın altına bazen öyle yorumlar yapılmış ki okurken üzüldüm.

Her ne kadar Canan Kaftancıoğlu gibi birine tepki göstersek de küfür edecek olsak da sosyal medyadan bunları açık açık yazmak hoş değil…

Eleştiri farklı hakaret farklı…

Ve o yorumları yapanlar CHP’lilerle tokalaşan, iyi gününde de kötü gününde de bir ve beraber olan insanlar. Tepkiler ve o küfürler elbette ki Gölbaşı’ndaki CHP’lilere değildi, Canan Kaftancıoğlu ve Özgür Özel’e ve onlar gibi darbe zihniyetinde olanlaraydı ama yine de yakışmadı.

Akceylan o küfürlü yorumları görünce uyarı niteliğinde bir mesaj yayınlamalıydı ama. Yapmadı ya da gözünden kaçtı.  2 Gün sonra Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın sayfasından o yorumlara uyarı niteliğinde bir paylaşım yapıldı.

Biraz geç oldu ama Engin Eren de bunu gözünden kaçırmış olmalı.

Ak Parti partililerini bu konuda uyarmış olmasına rağmen, Engin Eren’den sert bir açıklama geldi.

Halisane CHP’li Engin Eren’e birkaç tavsiyem var…

Anladığım kadarıyla biraz gaza gelmişsin sayın başkan ama...

Siyasetin cepheleşmesi,sertleşmesi ve bu işin böyle körüklenmesi CHP’nin işine yaramıyor. Bu tip cepheleşmeler herkesi kendi ideolojik düşüncesinin içine itiyor.

Eğer CHP bu kısır döngüden kurtulup oylarını artırmak istiyorsa, darbe iması yapan siyasetçilerinden de, darbe iması yapan siyasetçileri koruma tavırlarından da vazgeçmeli…

VE SON SÖZ...

Zaten salgın hastalık nedeniyle evlerinden çıkamayan, fena halde bunalmış bir kitle var karşınızda…

O yüzden her kim olursa olsun paylaşım yaparken lütfen bu konuyu dikkate alın…

Bu haber toplam 3603 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.