1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özdemir: Geminin kaptanı biziz
Özdemir: Geminin kaptanı biziz

Özdemir: Geminin kaptanı biziz

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, 'Aziz Yıldırım dönene kadar geminin kaptanı biz olacağız' dedi

A+A-

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Hürriyet gazetesinden Demet Cengiz Bilgin'e verdiği röportajda "Gemiyi Aziz Başkan gelip devralıncaya kadar, kazasız belasız yürüteceğiz. Umarım kongreye kadar Aziz Başkan döner ve yeniden aday olur" dedi.

İşte o röportaj..

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ile 'Temiz Kramponlar' operasyonu başladıktan 10 gün sonra ilk kez gittiği İstanbul'daki ofisinde bir ekonomi söyleşisi yaparken, konu son şike operasyonuna geliyor. Dava sürecini etkilememek için önce konuşmak istemiyor ama sarı lacivertli taraftara bir mesaj vermek adına sorularımızı cevaplıyor.

KAZASIZ BELASIZ YÜRÜTMETE ÇALIŞACAĞIZ

- Başkan vekili olarak Fenerbahçe'yle ilgili bu zor süreci yönetmek size düştü...
Aziz Bey olmadığı için Fenerbahçe'yi her konuda ben temsil etmek durumundayım. Bu kadar işin gücün yoğunluğumun içerisinde, bir de Fenerbahçe'nin yoğunluğu... İnanın bizim yoğunluğumuzdan çok daha fazla. 10 gündür Ankara'ya bile gitmedim. Hep İstanbul'dayım. Büyük bir zamanımızı kulüpte, davayı ve başkanın sağlık durumunu takip etmekte geçirdik. Önemli bir görevi üstlendim, götürüyorum. İnşallah gemiyi Aziz Başkan gelip devralıncaya kadar, kazasız belasız yürütmeye çalışacağım.

Yara almadan çıkacağız
- Sürece ilişkin öngörünüz nedir?

- Biz 3 Temmuz'dan bu yana çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ama davamızda tamamen haklıyız. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Canı gönülden inanıyoruz. Bu işin içinden de büyük bir yara almadan, herhangi bir sıkıntı çekmeden inşallah yakın bir zamanda çıkacağız. Buna inanıyorum.
- Gelecek mayıs ayında yapılacak kongrede sizin tekrar yönetimde yer almayacağınızı duyuyorduk.

MAYIS'TA YOKUM

Şimdi bu süreçte başkan vekili olarak sorumluluklar bana kaldı. Mayıs 2012'ye kadar götürmeye çalışacağız. O tarihte kim Fenerbahçe Kulübü'ne başkan olmak isterse aday olur. Kongrede kim başkan seçilirse koltuğu devralır. İnşallah o dönemede kadar Aziz Başkan döner ve yeniden seçimde aday olur.
- Siz başkanlık veya yeni yönetimde yer almayacaksınız.
- Hayır. 17 yılımı doldurmuş olacağım gelecek mayısta. Bu kadar yeter.

- Kulüpte işler nasıl gidiyor?
- Hiçbir şey sekteye uğramadı. Dün öğlen kulübün çalışanlarıyla çok önemli bir toplantı yaptık. Fenerbahçe'nin kurumsal bir yapı olduğunu, hem kendi yapısı hem bağlı bulunduğu şirketlerle ilgili bütün personel ve çalışanlara daha çok mesai vermelerini, daha dik durmalarını, birlik beraberlikle bu sıkıntılardan çıkacağımızı ifade ettik. Onlar da bize iyi duygularını belirttiler. Yürüyeceğiz. Taraftarımız da dik durmasını bilsin. Haklı olduğumuzu bilsin. Geçen sezon futbol takımımızın aldığı şampiyolukta başta teknik direktörümüz olmak üzere bütün formalarını ıslatan futbolcularımızın hakkı var. Haklı olarak kazandılar. Çok iyi bir performans ortaya koydular. İnşallah bu süreçten çıkacağız.

- Taraftara bir mesajınız var mı?
- Taraftarımız çok önemli. Sokokta yürüyen taraftarımız, bize e.mail atan taraftarımız... Sokakta, uçakta, caddede gelip konuşan, soran taraftarımız, hepsi içini rahat tutsun. Biz davamızda haklıyız. İnşallah kazanacağız da. En kısa zamanda döneceğiz. Gönüllerini rahat tutsunlar. Birlik beraberliğimizi bozmadan, dik duruşumuzdan vazgeçmeden devam edeceğiz.

Bugün bizim başımızda yarın onlara olabilir

- Diğer futbol kulüpleri ve taraftarlarının bu süreçte olgun davrandığını düşünüyor musunuz?
- Bütün kulüpler üzerlerine düşen her türlü görevi önemsediler. Bu konunun ne kadar önemli olduğunun farkındalar ve ona göre bir yaklaşım içindeler. Federasyon da böyle davrandı. Dün Türk futbolunun tavanında olan bir toplantıdan çok iyi bir neticeyle çıktık; birbirimize birlik, beraberlik mesajları vererek. Bugün bizim başımıza gelen yarın onların başına gelebilir.

Küme düşmeyeceğiz ve şampiyonluk gitmeyecek

- Her duruma göre bir plan yaptınız mı? A Planı, B Planı, C planı gibi...
- Her duruma ilişkin arkadaşlarımızla yönetim kurulunda oturduk plan yaptık. Kararlar aldık. Ve o planlar durumunda devam ediyor.

- Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi veya şampiyonluğun geri alınması durumunda planınız nedir?
- Biz bu ikisinin de olacağını hiç düşünmüyoruz. Bunu düşünmediğimiz için de ona yönelik bir planımız yok. Biz Süper Lig'de kalacağız. Şampiyonlar Ligi'ne gidip Türkiye'yi temsil edeceğiz.

Bu haber toplam 1122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.