1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Park Eymir'de ilk yardım eğitimi
Park Eymir'de ilk yardım eğitimi

Park Eymir'de ilk yardım eğitimi

Park Eymir Toplu Yapı yönetiminin talebi ve Gölbaşı Kaymakamlığının oluru ile gölbaşı ilçe sağlık müdürlüğü tarafından Park Eymir Toplu Yapı konut alanında bulunan sitelerde görevli 64 personele 20 Nisan 2017 perşembe günü ilk yardım kursu verildi.

A+A-

Park Eymir Toplu Yapı yönetiminin talebi ve Gölbaşı Kaymakamlığının oluru ile gölbaşı ilçe sağlık müdürlüğü tarafından Park Eymir Toplu Yapı konut alanında bulunan sitelerde görevli 64 personele 20 Nisan 2017 perşembe günü ilk yardım kursu verildi.

Kurs planlamasını nedeni olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Park Eymir Toplu yapı yönetim kurulu başkanı  Aygün ÜNLÜ ‘’yönetim olarak temel hedefimiz konut alanı içerisinde yaşamını sürdüren sakinlerimizin can ve mal güvenliği için gerekli tedbirleri almak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmaktır. Yani sağlıkla ilgili bir farkındalık yaratmaktır.’’ dedi.

PERSONELLLER EĞİTİLİYOR

Kursun içeriği olarak ‘’ hayatın içerisinde sık sık karşılaştığımız gibi insan sağlığı ile ilgili acil durumlarda site görevlilerinin doğru bilgilerle donatılarak sağlık personelinin hastanın yanına gelinceye kadar hastayı hayatta tutacak basit önlemleri almalarını sağlamaktır. bunun için de bir yardım çağrısı ihtiyacı olduğunda neresi aranacak, nasıl bir adres tarifi yapılacak, ne tür bilgiler verilecek, ambulans nasıl yönlendirilecek ve en önemlisi de sağlık ekibi gelinceye kadar hasta nasıl hayatta tutulacak. bir kırıkta basit sargı nasıl yapılacak, bir kanamada hastaya nasıl müdahale edilecektir.

BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Konut alanımızda yaklaşık 25.000 kişi yaşamakta ve her yaş grubu bulunmaktadır. bu kursların hayatımızın her alanında alınması gerektiğini düşünüyoruz. Basit bir ifade ile önümüzdeki günlerde yapacağımız etkinliklerle; sağlıklı yaşama ve hastalıklardan korunma, çocuk ve ergen sağlığı, sağlıklı annelik, yaşlı sağlığı ve madde bağımlılığından korunma konularında da konut sahiplerimizin bilgilendirilmesi amacı ile çalışmalar yapılacaktır.’’

GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYORUZ

Aygün Ünlü konuşmasının devamında ‘’ birçok hizmetin gerçekleştirilmesinde doğru ve hızlı karar alma, alınan kararın hayata geçirilmesi ve sonuçlandırılması için bilginin hızlı, etkin ve doğru bir şekilde ilgili taraflara ulaştırılması, bu kararın konut alanımızda bulunan 21 site tarafından desteklenmesi ve site sakinlerinin menfaatine yönelik sonuçlandırılmasında birliğin bir güç, beraberliğin bir sevgi, karşılıklı saygınında beraber yaşamanın huzurunu getireceğine inanıyoruz.’’ diyerek, ‘’başlangıcını 2 sene önce yaptığımız her konuda birlik, acıların paylaşıldıkça azalacağı, sevinçlerin paylaşıldıkça çoğalacağı inancını bu güne kadar yaptığımız her faaliyette hayata geçirdik. Bu düşünceyi bir hayat felsefesi haline getirdik. park eymir toplu yapı yönetiminde görev almış tüm arkadaşlarımla beraber aynı hassasiyet ve ciddiyetle hizmete devam edeceğiz. 20 Nisan 2017 perşembe günü gerçekleştirdiğimiz ilk yardım kursuna katılım miktarı ve bu hizmetin hayata geçmesinde yardımlarını esirgemeyen site yönetimleri ile aynı düşündüğümüz gerçeğini yansıtmaktadır. bu vesile ile bu güne kadar her hizmet noktasında yönetimimize desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Emeği geçen herkese ve tabi bu aktiviteye olur vererek hayata geçmesine vesile olan sn. kaymakamımıza ve planlamanın hayata geçirilmesinde emeğini esirgemeyen ilçe sağlık müdürlüğüne teşekkür ederim.’’ İfadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 4096 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.