1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK ile mücadelede hükümetin yeni konsepti
PKK ile mücadelede hükümetin yeni konsepti

PKK ile mücadelede hükümetin yeni konsepti

Yeni komuta kademesinin katılacağı ilk MGK toplantısında yeni terör konsepti masaya yatırılacak..

A+A-

Yeni komutanlarla terörle Yeni konsept 18 Ağustos'taki MGK'da ele alınacak. Kandil-Türkiye hattını kesmek için 'sınır ötesinde güvenlik bölgesi' seçeneği ön planda

Akşam Gazetesi'nden Hakkı Kurban'ın haberine göre, Türkiye eylül ayından itibaren terörle mücadelede farklı yöntemleri devreye sokmaya hazırlanıyor. TSK'nın yeni komuta kademesiyle birlikte şekillendirilen konsept çerçevesinde, sınır ötesinde 'güvenlik bölgesi' oluşturulması gündemde. Bazı sınır karakollarının devre dışı bırakılması, kalanların kapasitesinin artırılması gündemde. 18 Ağustos'ta MGK'da masaya yatırılacak yeni konseptin satır başları şöyle:

TAMPON BÖLGE PLANI:

Irak'la imzalanan 1946'daki Dostluk ve Sınır Anlaşması 75 km'lik bölge içinde sıcak takibe ve dolayısıyla tampon bölgeye vize veriyor. Bu çerçevede, teröristlerin Kandil-Türkiye hattını kesmek için sınırın daha düz olan Irak tarafında bir 'güvenlik bölgesi' oluşturulması seçeneği değerlendiriliyor. Buna bağlı olarak sınır ötesi harekat da gündeme gelebilecek.

KORUCULARA ÖZEL İMKAN:

Köy korucularından daha aktif yararlanılacak. Korucuların maaşlarının artırılması, emeklilikten sonra silah taşıma talepleri, SGK'ya tabi olma istekleri üzerindeki çalışmalar son aşamasına geldi.

BAZI KARAKOLLARA TASFİYE:

Sınır bölgesindeki bazı karakolların devre dışı bırakılması, varlığını sürdürenlerin de teknik ve teçhizat açısından güçlendirilmesi yapılıyor. Birçok yerde TOKİ'nin 'yüksek güvenlikli karakol' inşaatları tamamlandı. Uzaktan kumandalı robotlarla gözetlemenin yapıldığı, termal kamera ve elektronik takip sistemleriyle desteklenen bu karakollara yönelik muhtemel saldırıda kayıp sayısı en aza indirilmiş olacak.

YENİ KOMUTANLAR DEVREDE:

Yeni konsepti, yeni komutanlar koordine edecek. Genelkurmay Başkanlığı'na Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı'na Org. Bekir Kalyoncu getirilmişti. Çatışmaların en yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu'daki birliklerin yönetildiği 2. Ordu'nun başındaki Org. Servet Yörük'ün yeri de değiştirilmemişti. Org. Yörük, iki kez Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev üstlenen isim olarak, terörle mücadelede uzman. Yeni konseptin uygulamalarını yeni komutanlar yapmış olacak.

SINIR KONTROLÜ PROFESYONELLERE

Yeni anlayışın en stratejik adımlarından biri, sınır bölgesinin tamamen profesyonel asker ve polisler tarafından kontrolü. Bu çerçevede, profesyonelleşme süreci tamamlanan komandolar aktif olarak devreye sokuldu. Bordo berelilerle birlikte görev alan komandoların sayısı artarken, Özel Harekatçı polisler de nokta operasyonlarla devreye girecek.

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.