1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ramazan'da turistlerin en gözdesi
Ramazan'da turistlerin en gözdesi

Ramazan'da turistlerin en gözdesi

Ramazan ayında diğer aylara göre turistlerin en gözdesi İstanbul oldu.

A+A-

Kente gelen turist sayısında geçen yılın Ocak-Ağustos dönemine göre yüzde 15'lik bir artış gerçekleşti...

YÜZDE 15'LİK ARTIŞ

İstanbul, ramazan ayında da turistlerin gözdesi oldu. Kente gelen turist sayısında geçen yılın Ocak-Ağustos dönemine göre yüzde 15'lik bir artış gerçekleşti.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kente gelen yabancı ziyaretçi sayısında, geçen yılın Ocak-Ağustos aylarına göre artış saptandı. İstanbul'da geçen yıl Ocak-Ağustos aylarında 4 milyon 543 bin 44 olan yabancı ziyaretçi sayısı, bu yıl aynı dönemde, 5 milyon 217 bin 391 olarak gerçekleşti. Böylece, önceki yıla göre yüzde 15'lik bir artış oluştu. Ay bazında bakıldığında ise bu yılın Ağustos ayı, geçen yılkine göre yüzde 17'lik artış gösterdi.

Turistlerin gözdesi İstanbul'dan kareler...

EN ÇOK ALMANLAR TERCİH ETTİ

Milliyetlerine göre gelen yabancılar incelendiğinde, Almanlar ilk sırayı alırken, onları Ruslar, Amerikalılar, Fransızlar ve İtalyanlar izledi. 2010 yılının sekiz aylık dönemi ile karşılaştırıldığında ise bu yıl Japonya, İspanya ve İsrail'den gelen ziyaretçi sayısında bir azalma görüldü.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, İstanbul'da Ağustos aylarının genellikle bir düşüşle geçtiğine işaret ederek, şunları dile getirdi:

''Özellikle ramazan ayında iken Müslüman ülkeler oruçtan dolayı daha da düşer. Fakat bu yıl geçen yıla göre yüzde 15'lik bir artış meydana gelmiştir. Bu yıl Arap ülkelerinden gelenlerde de bir düşme olmadığı gibi aksine yüzde 25'lik bir artış olmuştur. Bu yıl ilk defa hicri ve miladi ay başlangıçları aynı olduğundan ramazan odaklı bir yorum yapabilmekteyiz. İstanbul'da geçtiğimiz yıl başlayan 'Ramazanı bir ürün haline getirme' çalışmaları ve 'Ramazanın bir kısmını İstanbul'da geçirme' daveti kabul görmüş ve her yıl düşen rakamlar bu yıl ramazanın etkisiyle yükselmiştir. Bu bize, gelecek yılın ramazan ayı için İstanbul'da hazırlıklara şimdiden başlamamız gerektiğini göstermektedir.''

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.