1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Rastgele ateş açan şehir magandalarına ibretlik ceza
Rastgele ateş açan şehir magandalarına ibretlik ceza

Rastgele ateş açan şehir magandalarına ibretlik ceza

İki sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

A+A-

 

Cezada herhangi bir indirim de yapılmadı. Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 21 yaşındaki Veysi Abdurrahmanoğlu'nu 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme', motosikleti kullanan arkadaşı Deniz Basut'u da 'kasten adam öldürmeye iştirak' suçlarından mahkûm etti. Abdurrahmanoğlu, ayrıca 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ölen öğrencinin yakınları, cezanın acılarını bir nebze olsun azalttığını belirtirken, "Bu karar örnek olsun, kimsenin canı yanmasın." çağrısında bulundu.

"ÖLENİ TANIMIYORUM BİLE"

Davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar Veysi Abdurrahmanoğlu ve Deniz Basut ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada dava hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, her iki sanığın da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı Ahmet Korkusuz, sanıklardan son sözlerini sordu. Açtığı yaylım ateşi sonucu 14 yaşındaki Emrah Hatipoğlu'nun ölümüne neden olan Veysi Abdurrahmanoğlu, "Ben isteyerek bir şey yapmadım. Öleni tanımıyorum bile." dedi. Deniz Basut ise, "Benim hiçbir günahım, suçum yok. Tek suçum, motosiklet ile o mahalleden geçmekti." savunmasını yaptı.

"BU CEZA ÖRNEK OLSUN"

Maganda kurşununa kurban giden Emrah Hatipoğlu'nun yakını Perihan Hatipoğlu, sanıklara verilen cezanın acılarını bir nebze olsun azalttığını söyledi. Hatipoğlu, "Adalet yerini buldu. Bu ceza örnek olsun, bir daha kimsenin canı yanmasın." diye konuştu. İstanbul Güngören'de 21 Temmuz 2010'da iki mahallenin gençleri 'yan baktın' kavgasına tutuşmuştu. Olay kapandıktan sonra kavganın taraflarından Veysi Abdurrahmanoğlu, arkadaşı Deniz Basut'un motosikleti ile karşı mahalleye giderek etrafa rastgele ateş açtı. Kurşunlardan biri, evinin önünde oturan ve kavgayla ilgisi olmayan ilköğretim öğrencisi Emrah Hatipoğlu'nun ölümüne yol açtı.

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.